Съдът пусна шеф Андре Токев под гаранция от 3000 лева

0

Софийският районен съд не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест на готвача Андре Токев и го пусна под гаранция от 3000 лв. Токев бе задържан за шофиране в нетрезво състояние, управлявайки пикапа си със спукани гуми, припомня БГНЕС. Сега шеф Токев има 10-дневен срок да внесе гаранцията. Той, както и прокуратурата имат право да атакуват решението на районния съд пред градския.

„Съжалявам за постъпката си. Покрай пандемията не знаех какво се случва и бях много объркан. Моля да ми бъде наложена по-лека мярка от „задържане под стража“, каза Токев пред съда. Тестът му с дрегер в неделя е отчел 1,9 промила. По данни на прокуратурата той е спрян, докато е в изпитателния срок на присъда за шофиране в нетрезво състояние. Това означава, че ако вината му за този инцидент се докаже в съда, го заплашва ефективна присъда.

Неотдавна актьорът Явор Бахаров получи условна присъда за шофиране под въздействието на алкохол и наркотици с условна. На 23 октомври миналата година Районният съд в Разлог определи ефективно наказание от една година, 18 месеца без книжка и 500 лв. глоба за шофиране след употреба на наркотици, след като на 7 февруари 2020 г. актьорът бе задържан да шофира лекия си автомобил „Мицубиши“ в Банско в нетрезво състояние. Окръжният съд в Благоевград обаче направи наказанието на Бахаров условно.

Заради условна присъда за шофиране след употреба на алкохол през 2019 г. Константин Каменаров се раздели с поста генерален директор на БНТ.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.