Ад в Мездра: Роми гонят местни жители със секири и ножове

0

Жители на Мездра се оплакват, че от години са жертви на системни кражби от самозаселили се роми, а местната власт бездейства. 

Местните се оплакват от кражби, побоища и агресия от ромските семейства. Жалби са подавани до различни институции още през 2019 г. Отговорите били едни и същи – че на адреса пребивават около 270 души и ще бъдат предприети действия, но такива няма.

„В 2:00 часа минават на групи по 15-20 човека. Хората не могат да се наспят, ходят на смени на работа. Правим им забележки, а те са агресивни, пияни, дрогирани, хвърлят шишета“, коментира пред Bulgaria ON AIR Николай Кънчев.

Той е потърпевш, след като опитал да им да направи забележка да не закачат детето му. 

„Те се сбраха 20-30 човека със секири, с ножове, с буркани, хвърляха ги по мен. После полицаи ме задържаха и ми написаха акт за 500 лв., защото съм им направил забележка“, споделя Кънчев.

„Няма как да бъде видяно, че малките деца се търкалят на пътя, излизат буквално из канавките голи и боси. Проблемът е, че тяхната агресия се задълбочи“, казва Милена Христова.

„След като водата им беше прекъсната, как така в рамките на няма и месец кметът заедно с ВиК дружеството дойдоха горе и им се пусна вода? Не стига, че са незаконни постройките им, но и трупат хиляди левове задължения, без да бъдат санкционирани“, добавя Милена Христова.

Заради проблема беше свикана и комисия, която се запозна на място с исканията на жителите.

„Въпросите, които поставихте тук, ще бъдат изчистени с институциите, които бяха засегнати, включително с присъединяването към ВиК. Ще изискаме и справка от полицията, за да видим колко са регистрираните сигнали за набези, кражби, побоища“, обеща председателят на Общинския съвет в Мездра Яна Нинова.

Комисията започва проверки на ромските семейства, а след 10 ноември се очаква да има и план за разрешаване на проблема.

    Източник: dnes.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.