Шокиращо: Срязаха гумите на 31 коли в Бобов дол, потърпевш е и Борис Дали

0

Неизвестни срязаха гумите на 31 автомобила в Бобов дол. Нападението над колите станало в рамките на няколко часа в нощта срещу неделя.

„Разговарях с органите на реда. Казаха, че не е целенасочено, на случаен принцип е бил актът на вандалщина“, коментира кметът на Бобов дол Елза Величкова по БТВ. Според местните и друг път е имало подобни престъпления, но не в такъв мащаб. Съмняват се това да е дело на непълнолетни.

В злополучната за над 70 гуми нощ, в родния си Бобов дол е и поп-фолк звездата Борис Дали. Той намира автомобила си сериозно увреден.

„Две гуми на колата ми са спукани, на целия квартал са нарязани”, разказа Борис Дали по Нова ТВ. Певецът подозира, че пукането на гуми е неразумна постъпка на тийнейджъри. 

„Не може да се каже кой е. Предполагам, че полицаите ще го намерят, защото нашият град по принцип е спокоен, малък, няма такива инциденти. Ставало е през годините, не е да кажем на 100 процента, че няма. Но се надявам да го намерят, защото наистина много гадна, вандалска постъпка от страна на тези, които и да са”, коментира Борис Дали.

„Предполагам, че са младежи, които си нямат друга работа. Това е джипът на сина ми, той е с три спукани гуми, а по нашето също с една спукана гума – 4 гуми на два автомобила наши”, разказа друг потърпевш.

В града някои допускат, че гумите може да са били спукани в името на това да се създаде повече работа за местните сервизи.

„Това е една от първите вероятности”, казват потърпевши.

Борис Дали не вярва това да е причината.

Гумите са пукани наред. Извършителят е използвал нож и не е подбирал. Посегнал е както на скъпи возила, така и на евтини. Общата стойност на нанесените щети вероятно е за няколко хиляди лева.

Има задържан за престъплението.

Източник: „ТРУД“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.