Задържаха мъж заради фалшиви отрицателни PCR-тестове, продавал ги онлайн

0

Над 100 подправени документи за отрицателни COVID тестове са открити в дома на 33-годишeн мъж от Харманли, заради което е задържан, съобщи прокуратурата. Той е печатал фалшиви бланки от името на една и съща лаборатория, без да са правени тестове и да са въвеждани официално в системата.

Към някои от тях е имало прикрепени касови бележки. Намерени са компютър, принтери и мастило. Фалшивите бланки за отрицателни тестове за коронавирус са се изготвяли, за да бъдат използвани за пътуване в Турция. Едните били на български, а другите – на турски език.

„При претърсването и изземването са намерени компютърни конфигурации и принтер, с който са били разпечатвани документите“, заяви пред БНР директорът на полицията в Харманли Венцислав Кирчев. Заподозреният за печатането на фалшивите документи коментира: „Нищо не е намерено, взеха компютъра, взеха принтер – нещо, което го има във всеки дом“.

По информация на „Хоризонт“ всеки PCR тест е струвал 15 лева като продажбата се е извършвала чрез социалните мрежи, проверява се пловдивска лаборатория и хората, които са се възползвали от фалшивите тестове.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.