До 20 години затвор очакват убиеца на сливенския културист Божидар Димитров

0

Ефективна присъда в размер на от 10 до 20 години зад решетките очаква обвинения в убийството на сливенския културист Божидар Димитров, който бе открит с десет прободни рани в гърдите и шията към 21,30 часа на 29 октомври в автомобила си, паркиран на площад „Стоил войвода“.

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу задържания денонощие по-късно в дома му извършител, 30 годишния Орлин Персифов, който направил самопризнания и посочил къде е захвърлил ножа, използван за нанасяне фаталните наранявания.

Обвиненията са за убийство по особено мъчителен за жертвата начин и за особена жестокост, според криминалистите ударите са били нанасяни хаотично, но с явно желание да предизвикат възможно най-силни болки. След убийството нападателят спокойно изтрил кървавия нож в дрехите на жертвите, прибрал го в джоба си и си отишъл спокойно в жилището си. Сигналът на телефон 112 е подала приятелката на Божидар, с която той имал предварително уговорена среща на площадчето в близост до техникума по текстил в Сливен.

Според Персифов нападението било заради връзката на Божидар с бившата му приятелка и категоричния му отказ да се разделят. Убития е възпитаник на сливенското спортно училище „Димитър Рохов“ и има множество участие в престижни конкурси по бодибилдинг. Извършителят е без крими досие, но има налагано наказание за шофиране след употреба на алкохол. От прокуратурата поискаха Персифов да бъде оставен за постоянно в ареста поради опасност да се укрие, да извърши друго престъпление или да окаже въздействие върху свидетели.

Десетки приятели и познати на жертвата написаха съболезнования в социалните мрежи и настояха за най-тежко наказание за убиеца.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.