Шокиращо! За три месеца убиха брутално двама германци у нас

0

Единият от тях беше отвлечен и разчленен, другият – пребит до смърт, след като скачат по главата му

Двама германски граждани бяха брутално убити в рамките на три месеца. Противно на предположенията на близките им, че те загиват след нападения на българи, властите успяха да докажат, че и при двата случая става въпрос за посегателства от техни сънародници. Екзекуциите шокираха със своята жестокост.

По-ужасяваща се оказа тази от последните дни, когато полицията откри във фризер разчлененото на части тяло на 59-годишен немец. Кръвта на местните в малкото село Соколово в община Балчик се вледени, след като стана ясно, че дни преди това съпругата на жертвата е получила плик с отрязания му пръст. Върху него бил сложен и пръстен, който доказвал самоличността на мъжа. Освен това

до жената била изпратена и бележка,

на която пишело, че става въпрос за отвличане. На нея била записана и конкретната сума от 100 хил. лева, какъвто бил исканият откуп. Близката на похитения мигновено съобщава на властите, които започват разследване. Те намират трупа му, а по-късно арестуват 23-годишно момче и неговия 59-годишен баща. Стигат до извода, че първоначалната версия за отвличане всъщност била използвана от нападателите с цел да прикрият престъпление, което са извършили доста по-рано и е довело до смъртта на немеца.

Вторият смъртен случай с германски гражданин е от август месец, когато е открит трупът на 31-годишен на паркинг в курорта Златни пясъци.

„Установено е , че се касае за контузия на мозъка вследствие на нанесени множество удари по главата – обясни тогава окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. – Не са констатирани фрактури на черепа. Има първоначални данни, че е имало сбиване в района, където е намерено тялото. Няма данни за

извършен грабеж.”

По време на разследването стана ясно, че мъжът е пристигнал с група сънародници на почивка в хотел „Джоя“. Известно време случаят беше обвит в мистерия. По-късно събраните доказателства насочиха полицията към 25-годишен младеж, който също е германец. Той бил част от същата група туристи, отседнала в комплекса.

Какво показали записите

от охранителните камерите в района?

На тях ясно се виждало как нападателят събаря жертвата на земята, а след това започва да скача върху главата му. Хваща го за единия крак, за да го завлече зад частна линейка пред хотела, в който нощуват. Там го пребива брутално до смърт с множество удари. Издевателствата продължават 5-6 минути, а според властите кадрите предизвикват истинско недоумение от гледна точка на проявената ужасяваща агресия.

„Ударите са нанасяни само с голи ръце – обясниха от полицията. – Няма иззети предмети. Полевият тест за наркотици на уличения като извършител е отрицателен. Дрегер е показал

0,6 промила алкохол,

но от момента на извършване на престъплението до тестването са минали много часове.“

Още тогава стана ясно, че нападателят германец ще бъде съден по българския закон, тъй като престъплението е извършено на територията на България. Опцията съдебният процес да бъде в Германия можеше да се случи само ако тамошните власти бяха отправили такова искане към българските.

Седем години няма следа от изчезналия във Варна Ларс Митанк

Вече седем години съдбата на 28-годишния Ларс Митанк е пълна мистерия. Предисторията на фаталния ден, в който изчезва, обаче е ясна.

На 8 юли 2014 г. младежът пристига на летището във Варна, за да хване полета си за Германия. Камери го заснемат как излиза от таксито, взима си чантите и спокойно влиза в залата за заминаващите. Посещава и лекарския кабинет. Записите след това показват как той излиза от него и започва да бяга панически без багаж, сякаш някой го гони. Заобикаля паркинга и се изкачва над почти 3-метровата ограда от бодлива тел. Там изчезва в гората без повече никой да го види.

Разследването ще установи, че по време на отпуската си Ларс е участвал в сбиване с фенове на „Байерн“ и тъпанчето му е било спукано, заради което получил лекарска забрана да лети на определената дата. Някъде по това време поведението му се променило. Същото забелязала и майка му. По телефона пред нея Митанк казвал, че трябва да се скрие някъде, защото искат да го убият. Звучал притеснен. При последното обаждане синът заявил, че вече е на летището. Месеци след това, за да го открие, жената

наема частен детектив

Специалистът няколко пъти пътува до България, но това не дава резултат. Той стига до извода, че странното държане се дължало на лекарствата, които му били предписани след инцидента със спуканото тъпанче. Експертът твърди, че именно от таблетките Ларс започнал да получава халюцинации.

До момента има стотици сигнали за това, че Митанк е бил забелязван на различни места. Едно от тях е Варна. Пред детектива бездомници, живеещи в района на летището, неведнъж са споделяли за бездомник, който се държал странно, стоял настрани и не общувал с никого. По техни разкази е изготвен и фоторобот, който съвпада с лицето на Ларс.

  • Източник: „168 часа“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.