26 разследвания срещу педофили възбужда Ален

0

Прокуратурата погна разкритите от ловците на педофили след предаването на множество видеа, чатове и записи от разговори на похотливците с малолетните деца. Образувани са над 26 досъдебни производства срещу потенциалните мръсници, научи „България Днес“.

Софийската районна прокуратура е образувала 26 досъдебни производства през този месец срещу мръсниците и продължават да се трупат с всеки ден. Назначени са множество експертизи на предоставени от Ален Симеонов материали, направени за година в ловуването му на педофили в социалните мрежи и сайтовете за запознанства, разкриха от прокуратурата пред вестника.

Случаят с основателя на групата, 17-годишния Ален Симеонов, нашумя след неговия арест и този на момче и момиче от младежката организация на 25-и този месец. Те бяха задържани заради жалба от 52-годишен мъж, който твърди, че Ален го е пребил и му е счупил четири ребра. Симеонов е подведен под наказателна отговорност за нанасянето на средна телесна повреда. Ловецът на педофили е пуснат под възпитателен надзор, без мярка за неотклонение. Само срещу Ален са повдигнати обвинения. Момичето и момчето, арестувани с него, не са подведени под наказателна отговорност, научи „България Днес“.

Ален Симеонов организира групата „Педофилските животи нямат значение“ след продължително следене на подобни организации в Русия и Америка. Всичко става реалност, когато на 16 септември миналата година Максим Марцинкевич, който е основател на „Окупирай педофилията“ – кампания против педофилията в Русия и в цяла Източна Европа, е обявен за самоубит, но Ален не вярва да е самоубийство, казва ловецът на похотливци пред „Актуално“.

Тогава взема окончателно решение и заедно с няколко сподвижници превръщат опасната идея в реалност. Първо си правят профили в социалните мрежи или в сайтовете за запознанства и чакат някой да им пише. Първите 12-13 педофили, които хващат, имат обратни наклонности и съответно използват момчета за тази акция. Уведомяват ги, че си пишат с 13-годишен. Ако има интерес от отсрещната страна, чакат да дадат предложения за физическа среща и я уреждат по телефона. Тогава пускат момчето или момичето да вървят 10-15 минути с похотливия мръсник към неговия апартамент или към място, което е уредено от ловците на педофили. „Правим го, за да разберем дали мръсникът наистина има интерес, защото едва ли ще върви половин километър и накрая да каже, че е дошъл от любопитство, не се връзва“, казва Ален пред „Актуално“. След като ги следят известно време, Ален и аверите му спират потенциалния педофил. Започват да го снимат и да го разпитват какво прави с малкото момиче или момче. Мръсниците не знаят, че потенциалните им жертви носят скрити камери.

Именно записите от скритите камери, видеата, записите от разговорите с похотливците и малолетните и непълнолетните деца и чатове им с тях довеждат до над 26 досъдебни производства. От прокуратурата съобщиха за вестника, че информацията, която се върти из интернет, въобще не отговаря на истината. Назначени са множество експертизи на предадените доказателства от Ален и с всеки изминал ден досъдебните производства срещу потенциалните педофили растат. Няма арестувани, понеже текат разследвания.

Тепърва предстои да се разбере дали ще им бъдат повдигнати обвинения след приключването на разследването на Софийската районна прокуратура.

Относно обвиненията за нанасянето на средна телесна повреда на Ален също предстои да видим каква ще е съдбата му.

 Пандемията и педофилите

Служителите на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП алармират, че от началото на извънредното положение през месец май 2020 г. зачестяват опитите на педофили за контакт с непълнолетни и малолетни в онлайн пространството.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.