Рог на изобилието в килия на автоджамбазин във Врачанския затвор

0

Излежаващ присъдата си популярен автокрадец е бил заловен със забранени предмети и вещества във врачанския затвор, информира BulNews.

Случаят е от понеделник вечерта и до този момент за него не бе съобщено в полицейския бюлетин на МВР. Медията ни умишлено изчака 3 дни с оповестяването на новината, за да видим дали ще бъде публикувана официално от правораздавателните институции. Това не се случи и е красноречив знак за разпънат чадър над затворника.

Главният герой е известният столичен автоджамбазин Ярослав Георгиев. Мъжът лежи за куп кражби на автомобили и мотоциклети. Сред гилдията е известен с това, че преди години задигна джипа на дъщерята на Бойко Борисов. Заради тези си изпълнения сега той е във врачанския затвор.

В понеделник вечерта, при рутинна проверка в неговата килия, са били намерени мобилен телефон, кокаин и чай за пушене. Дежурният офицер незабавно уведомил районното управление за откритите при тараша забранени вещества и предмети. В затвора пристигнали дознатели, които извършвали оглед до 1.30 часа през нощта.

Любопитното е, че това е вторият случай в последно време, в който хващат в крачка Ярослав Георгиев. В началото на месеца в неговата килия отново са били намерени мобилен телефон и наркотици. Както тогава, така и сега, тази информация остана скрита за обществото. По тази причина не е ясно дали на провинилия се затворник са наложени допълнителни наказания за съхранението и използването на забранени предмети и вещества.

За реда зад решетките отговоря зам.-началникът по режима Румен Вачев. От няколко месеца занданът е с нов началник, но Вачев продължава да изпълнява възловите функции. Продължават и да се откриват телефони и наркотици сред лишените от свобода.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.