Учител, обвинен за блудство с ученички, остава на свобода

0

Учителят от Сухиндол Мариян Григоров, който беше задържан от полицията и срещу когото се води разследване за блудство с ученички, засега остава на свобода срещу 2000 лв. парична гаранция. Това реши на заседание окръжният съд във Велико Търново.

Делото се гледа при закрити врати заради противоепидемичните мерки и защото едната от страните са лица ненавършили пълнолетие. Въпреки искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение съдът счете, че не съществува опасност обвиняемият да се укрие, да избяга или да извърши друго престъпление, тъй като вече е отстранен от длъжност. След края на заседанието адвокатът на обвиняемия сподели, че е удовлетворен от решението, тъй като мястото на неговия подзащитен не било в затвора и това би било ненужна форма на репресия спрямо него.

Преди започването на делото, десетина граждани на Сухиндол, близки на „жертвите” на възпитателя застанаха с плакати пред входа на съдебната палата и поискаха възпитателят и неговият брат, който е учител в същото училище, да бъдат оставени в ареста. Самият обвиняем на влизане в съдебната зала категорично отрече да е извършвал блуствени действия с непънолетните ученички. „Всеки може да казва много неща. Аз самият не се смятам за виновен в нищо. Обичам си професията и контактувам с учениците само професионално. Никога не съм им посягал, защото ги приемам като собствени деца.

Жалбите срещу 35-годишният възпитател бяха пуснати в началото на миналата седмица от родителите на пет ученички от средото училище в Сухиндол. Децата се оплакали на родителите, че възпитателят Мариян Григоров ги опипвал и им отправял неприлични намеси в часовете по занималня. Днес три от майките на момичетата се срещнаха и разговаряха със зам. окръжния прокурор Цани Попов и районния прокурор Тихомир Шабов, които ги увериха, че разследването по техните жалби ще се проведе в най-кратък срок. Досъдебното производство ще бъде взето под специален надзор от апелативната прокуратура във Велико Търново

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.