Вдовицата на Кюлев продаде имотите му, скри се в Швейцария и не поглежда близките на мъжа си

0

16 години след убийството на Емил Кюлев вдовицата  му Весела се раздели с последните наследени от него имоти за милиони, показа проверка на „Галерия“.

 Банкерът беше застрелян от столичния булевард България през 2005 година, но убийство е неразкрито и до днес. След смъртта му втората му съпруга Весела осребри по-голямата част от активите на фирмите му, които преминаха в нейни ръце след знаковото убийство.

 Първо продаде ДЗИ, след това сградата на жълтите павета, която купи Велико Желев. Тази година акционерното дружество „Сердика Пропъртис“ е  обявено за ликвидация,  показва справка в Търговския регистър.

Един от малкото останали имоти над декар и половина до Смолян е продаден през лятото. Сграда на булевард Витоша и улица Кърниградска  също е обявена за продан. А жилищен комплекс в полите на планината е прехвърлила на друга фирма на Весела Кюлева.  „Сердика Пропъртис“ скоро прекратява участието на фондовата борса.

 Засега запазя ваканционния комплекс Ривиера до Варна и Гранд хотел Сандански.

Весела Кюлева е единствената вдовица на разстреляните герой от прехода, която успя да запази, дори да умножи богатството на съпруга си.

От години живее в Швейцария и няма нищо общо със сина му от първия му брак, така и с брат му Юрий. Фамилията на бившия милиционер, който се превърна във втория най-богат човек у нас не успя да вземе и малко парче от инвестициите, които той беше направил. За сметка на това Весела Кюлева печели милиони всяка година от наем на огромни сгради, от продажба на имоти в цялата страна. Говори се, че инвестициите й зад граница са за над половин милиард евро и печели добре от тях. В  последните години не се е връщала за панихидата на Кюлев.

Вторият мъж на Весела Кюлева – бившия футболист Мартин Станков от няколко години също не е част от империята. Говори се, че двамата са се разделили окончателно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.