Ответен удар: Руски хакери са атакували стотици компании в САЩ

0

Базирана в Русия хакерска групировка, отговорна за миналогодишната атака срещу американската компанията „Солар Уиндс“, е извършила кибернападения срещу още стотици компании и организации, в рамките на последната вълна от атаки срещу компютърни мрежи в САЩ, предаде Ройтерс, като се позовава на „Майкрософт“.

Свързаната с руската държава организация Nobelium /Нобелий/ е атакувала „прекупвачи и доставчици на други технологични услуги“, като например услуги в облак. Тези атаки бяха част от по-голяма кампания през лятото, заяви „Майкрософт“, като уточни, че в периода от 1 юли до 19 октомври е информирала 609 клиенти, че са били атакувани.

Само малък процент от най-скорошните кибератаки е бил успешен, заяви „Майкрософт“ пред в. „Ню Йорк таймс“, който пръв съобщи за атаките.

„Тази скорошна дейност е още един индикатор, че Русия се опитва да се сдобие с дългосрочен и систематичен достъп до голям набор от точки във веригата на технологичните доставки и да създаде механизъм за наблюдение на обекти, които са от интерес за руското правителство“, изтъкна „Майкрософт“.

Източник: „Банкеръ“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.