Нова измама за точене на сметки: Преведи 1 лв. и спечели iPhone 12 Pro

0

Нова измама за източване на банкови сметки е в ход. Този път зарибявката е с мобилния телефон iPhone 12 Pro. При работа с интернет се отваря непотърсена страница със съобщение, че вие сте сред късметлиите, които ще спечелят един от последните модели на Apple.

Условието е да участвате в кратка анкета за годишно проучване на браузера, което се прави на 21 октомври за потребители от Пловдив, както и да се плати 1 лв. На същата страница е посочено, че редовната цена на iPhone 12 Pro/който е модел 2020 г./ е 2199,99 лв., както и имена и снимки на потребители, изразили радостта си от подаръка във Фейсбук.

Който се хване на въдицата, и последва „натиснете тук“, отива на друга страница. Ако попълни името си, мобилен номер, точен адрес, както и номера на банковата си карта /кредитна или дебитна/ и трицифрения код, пада в капана.

Първото съмнение за измама идва от разликата в цената на iPhone 12 Pro, която на втората страница не е 2199,99 лв., а 2695 лв. Проверката във Фейсбук е другото доказателство. Нито един от посочените 11 профила в социалната мрежа, които уж са спечелили мобилния телефон, не съществува.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.