Касапница: Пернишкият килър Сиси разстреля длъжници, за да наследи Райко Кръвта

0

Хладнокръвно признание прави пред магистратите Станислав Ангелов – Сиси, един от най-зловещите серийни убийци в най-новата ни история. Четвъртата жертва на килъра е наркобосът Николай Христов-Хайо, който беше показно разстрелян в центъра на Перник, припомнят от ТРУД. Ето какво казва той:

“Признавам се за виновен по всички обвинения. Цветелин го застрелях в главата в село Планиница с малокалибрен преправен газов пистолет. С него убих и Биляна и я зарових над село Лесковец. Тя взе пари от мен, защото мъжът є имаше дългове. За да ми ги върне, реших да я отвлека, а после и да я премахна“.

„С Кирил се скарахме заради стари дългове. Влязохме в моята кола и го прострелях с пистолет “Глок”. После тръгнах към сметището над квартал “Мошино” и стрелях още веднъж в него”.

Сиси расте като затворено дете, което мечтае да всява страх в околните. Голямата му цел е да стане мутра, за да бъде забелязан. В училище е мълчалив, не контактува с никого, но не заляга и над учебниците. Колкото повече расте, толкова повече се затвърждава убеждението му, че трябва да стане престъпник.

Той страда от епилепсия и от силните лекарства качва доста килограми. Това е повод за присмех от съучениците и което е по-важно – от съученичките. Една от тях ще стане след години негова жертва.

Кумир на Сиси е пернишкият бос Райко Василев-Кръвта, показно разстрелян през 2005 г. и той се зарича да бъде като него. По-късно Ангелов става основният свидетел по делото “Килърите 3” срещу пернишката група за мокри поръчки, за чийто лидер е сочен бащата на Райко – Васил Василев – Бай Васо.

Сиси знае много за бандата – той е близък с членовете є, дори е съден с един от тях – Йордан Костадинов-Шишето, за участие във въоръжена престъпна група за лихварство. Освен това Йордан Костадинов от “Килърите 3” е участвал в скриването на труповете на жертвите на Сиси, но след това разказал всичко в полицията и станал важен свидетел.Пернишкият бандит Райко Кръвта бил кумирът на Сиси. 

Именно лихварството става основната причина Сиси да се превърне в сериен убиец. Основната лихва за месец била 20% – непосилна за много от длъжниците. Някои си залагали движимо и недвижимо имущество, но и това не помагало. Нередовните длъжници били бити и притискани, за да си върнат парите. В противен случаи – застрелвани.

Три от убийствата Сиси извършил само за три месеца от януари до април 2009 г., докато бил пуснат от затвора, за да се лекува. Иначе бил зад решетките като поръчител на убийството на пернишкия наркотрафикант Николай Христов – Хайо, застрелян на 19 февруари 2008 г. в колата си до хотел “Срума” в центъра на Перник. По това време Сиси се занимавал с черно тото и бил чуван да казва: “Ще го спра от движение Хайо”.

Прекият извършител на убийството на Хайо е Николай Николов – Шатката, който получава 20-годишна присъда. Шатката успя да избяга като парнаджия на Софийския затвор и досега е в неизвестност. Сиси излиза да се лекува и решава да си разчисти сметките с длъжниците. Първият, който намира смъртта си на 27 януари Цветелин Карпузов.

Тялото на 30-годишния мъж е намерено заровено в гората над пернишкото село Планиница. Убитият имал стaри борчове към Сиси и все не успявал да ги върне. Месец по-късно по същата причина ще се прости с живота си и съученичката на Сиси – Биляна Кръстева. Тялото є е отрито заровено в гора край пернишкото с. Лесковец. Жената тръгва на работа и не се прибира.

Сигнал за това получен в полицията на 27 февруари от мъжа, с когото тя живеела и от когото имала 5-годишен син. Причината 26-годишната жена да намери смъртта си бил апартамент в София на Петте кьошета, който наследила от родителите си. Биляна ипотекирала жилището срещу заем от 80 000 евро, но се оказала в затруднение да го изплаща.

Обърнала се за помощ към Сиси и двамата се договорили да му прехвърли имота фиктивно, той да плаща ипотеката, а тя да му връща парите, когато може. В един момент спряла да плаща и това є струвало живота.

Другият си съученик Кирил Христов с прякор Багера, Сиси убива на 25 април пред дискотека “Че Гевара” в Перник. 25-годишният Кирил бил син на местен полицейски началник. Във фаталната нощ отива с приятелката си в заведението, където среща Сиси. В 3,15 ч двамта излизат от заведението “да си поговарят”.

Убийството е става пет минути по-късно на близко площадче. Съучениците се качват в паркиран автомобил, минути по-късно Сиси застрелва с два куршума Крили в главата. Трупът му е намерен заровен в местността Патичарника, край сметището на пернишкия квартал “Тева”.
 

Николай Николов – Шатката.

През 2017 г. трима затворници пребиват съкилийника си Светослав Ангелов. Смятали, че Сиси “пее” на надзирателите и полицията и се мъчи всякак да си намали присъдата. Сиси дава показания като основен свидетел на процеса “Килърите 3” срещу бащата на Райко Кръвта – Бай Васо.

Бандата е задържана през август 2013 г., след като Сиси води криминалистите до пернишкото село Габров дол и им показа къде е заровено тялото на една от жертвите – Ханс.

В няколко заседания той разказа разтърсващи подробности около дейността на страховитата група, говори и за други убийства, но после оттегля показанията си и се оплаква, че е заплашван със смърт.

И досега Сиси е убеден, че приятелят му Николай Николов – Шатката – също основен свидетел срещу бандата на Бай Васо, е бил убит в чужбина – в Италия или Испания, където е бил преведен след бягството му от затвора.

Източник: БЛИЦ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.