Отрязаха щерката на Митьо Очите: Няма да пътува в чужбина

0

Дъщерята на Митьо Очите Станислава няма да пътува в чужбина, защото може да избяга като баща си. Това е изводът на Специализирания наказателен съд, който е отказал молбата й.

,,Желязкова разполага с голям паричен ресурс, който й позволява да се отклони от делото. Средата, в която живее, са част от обвиняемите, а баща й Димитър Желязков беше екстрадиран от Турция“, арrументират се магистратите. Младата жена има малко дете и е на  свобода с парична гаранция, пише „Галерия.

За разлика от баща си Станислава не е лежала в ареста. Тя е по-голямата дъщеря на боса от Несебър. Когато ГДБОП разби поредната му банда, тя не беше обвинена, но прокуратурата я включи в престъпната група nо-късно.

Станислава е изправена пред Темида, защото спред разследването лично е събирала такса спокойствие от таксиметровите шофьори в Слънчев бряг. Един от нелегалните бизнеси на фамилията в точно с таксита, но конкурентите им дълго време били принуждавани да си плащат, за нямат проблеми. Станислава се разпореждала с гардовете от  организацията на баща си, когато той отсъствал. Тя не е зaплашвала никого, но свидетели твърдят, че са се срещали с нея, за да дават пари.

Тази седмица срещу Митьо Очите, Станислава и още 11 души започва делото. То ще се гледа от Специализирания наказателен съд – под нов номер и с по-малко обвинения. Вече всички са на свобода с различни мерки за неотклонение, но имат забрана да напускат страната.

Процесът ще бъде прекратен спрямо Юмер Мехмед, който беше убит и нарязан от съгражданите си Станимир Рагевски и Деян Дичев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.