Сезират прокуратурата за нарушения в щангите, провеждали лагери „на хартия“

0

Новото ръководство на Българската федерация по вдигане на тежести ще сезира прокуратурата заради финансови злоупотреби на старата управа и на бившия президент Неделчо Колев. Ръководилият 10 г. федерацията Колев не получи подкрепа за нов мандат на Общото събрание на 28 май, а на негово място с голямо мнозинство от 24 гласа „за“ и 4 „въздържал се“ клубовете избраха Ариф Маджид.

Оттогава обаче процедурни хватки на Колев блокират регистрацията на новата управа и встъпването в длъжност на Маджид, което застрашава и провеждането на юбилейното стотно европейско първенство в София догодина.

„Колев се е впил като кърлеж в снагата на федерацията и пречи на дейността на националните отбори“, алармира бившият президент на федерацията Антон Коджабашев на пресконференция, на която присъстваха още легенди на българските щанги.


Преди броени дни открихме документи за лагери във Велинград през 2018, 2019 и 2020 година. Това са лагери „на хартия“, а за тях са отчетени разходи и са получени суми от Министерството на спорта. Затова ще подадем сигнал към компетентните органи. В историята лагери във Велинград не са правени“, заяви дългогодишният главен треньор на националните отбори Иван Иванов.

Относно ситуацията с националните състезатели преди световното в Ташкент през декември той каза: „Трагедия. Правя всичко да ги задържа, но те искат да се приберат в клубовете, защото не желаят да работят в такава обстановка“.

Маджид разказа, че клубове фантоми подават жалби в Софийския градски съд и това блокира регистрацията на управата. „Не мога да се разбера за среща със служебния министър Андрей Кузманов, тъй като ни няма в Търговския регистър“, обясни избраният за шеф на федерацията.

Олимпийският шампион от Москва’80 Асен Златев пък разкри, че Колев е прибрал в личната си сметка получените 400 000 евро по азербайджанската сделка с натурализираните там наши състезатели.

Източник: „Монитор“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.