Москва настоя Албания да разследва загадъчна смърт на туристи

0

Посолството на Москва в Албания настоя за задълбочено разследване на странен инцидент, при който загинаха 4 граждани на Русия.

На 15 октомври четирима руски туристи бяха намерени мъртви в хотел в западната част на Албания. Според служители на правоохранителните органи, телата на руснаците са намерени в сауна в град Керет в провинция Кавая. Починалите са съпруг и съпруга, дъщеря им и нейния годеник. Първоначалната версия е, че четиримата са починали в резултат на прекалено дълъг престой в сауната. Проверката на съоръженията обаче е показала, че няма технически неизправности. Разследването по случая продължава.

„Консулският отдел на посолството е в постоянен контакт с правоохранителните органи на страната и изяснява обстоятелствата около инцидента. Очакваме с нетърпение задълбочено разследване от албанска страна на причините за смъртта на руснаците. Близките на жертвите са уведомени. Телата ще бъдат репатрирани в родината им“, се казва в съобщението, публикувано в канала Telegram на ведомството.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.