Каналджията Станко качил афганистанците, защото му трябвали пари за надгробен паметник на майка му

1

Каналджията Станко качил афганистанците, защото му трябвали пари за надгробен паметник на майка му

Каналджията Станко Станков, който катастрофира с микробуса си край с. Веселие с 34 афганистанци се оправда, че влязъл в престъпната схема, защото му трябвали пари за надгробен паметник на покойната му майка.

Афганистанците са дали обяснение пред разследващите, че платили по 3 хил.евро, за да бъдат транспортирани от родината си до Западна Европа. Колко от тях са останали при Станко, може само да се гадае, но със сигурност става въпрос за нищожна сума, защото той е изпълнител на най-ниското ниво, пише Флагман.

Наблюдаващият прокурор Лидия Георгиева уточни, че след като катастрофирал край Веселие, Станко се опитал да избяга от местопроизшествието, но бил догонен от мигрантите, които го задържали до пристигането на полиция.

Както вече писахме той е шофирал дрогиран и вследствие на несъобразена скорост е обърнал буса си на пътя между с.Веселие и с.Ясна поляна. След инцидента 8 души бяха приети в болница, а един от тях продължава да е в тежко състояние. Останалата група е изпратена в бежански център, след като са дали ясни и много точни показания.

Пари в Станко обаче не са открити. Не е изключено той да ги е скрил след катастрофата – някъде край река Ропотамо, смятат разследващи.

Служебният защитник Тодор Дойнов разви друга версия, явно още не бе говорил със Станко. По думите му арестувания за каналджийство мъж качил мигрантите на стоп. Спрял, защото ги съжалил, но не разбрал, че в буса му ще се натикат 34 човека, твърди Дойнов. Сърцето на Станко било голямо, той бил алтруист и решил да помогне на бедстващата група, без да подозира, че нарушава Закона. Какво обаче прави Станко от Врачанско на другия край на България с празен бус – не става ясно.

Впоследствие задържаният разви и чисто човешката версия за участието си в каналдийжската схема. Той обясни, че живеел в село Габър със своята приятелка и доведеното си дете. Оказа се обаче и осъждан с три присъди, лежал е и в затвора. Заради това Районният съд в Бургас го остави зад решетките.

1 Коментар
  1. […] Каналджията Станко качил афганистанците, защото му… 16.10.2021 […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.