Ангел Бончев не е взел и стотинка от „Наглите“, парите изчезнаха

1

Жертвата на групата за отвличания „Наглите“ Ангел Бончев все още не е взел нито лев от похитителите си, въпреки осъдителните присъди, които съдът определи. Негови познати твърдят, че той вече изобщо нямал и намерение да търси каквото и да е.

Бончев се страхувал, че част от групата е вече на свобода и изобщо не искал да се занимава с тази тема. Последните години бизнесменът имал мания да търка талончета от държавната лотария с надеждата (по-скоро тръпката), че от там ще спечели нещо. След кончината на съпругата си Камелия, бизнесменът нямал и голямо желание да прави пари по какъвто и да е начин.

Ангел Бончев е заложил на спокойния живот и вече не искал да мисли за драмата с групата за отвличане. Бившият президент на ФК „Литекс” Ангел Бончев беше похитен от „Наглите” през май 2008 година.

Два месеца по-късно при предаване на откуп за освобождаването му беше отвлечена и съпругата му Камелия. По-късно Бончев беше публично принуден да направи дарение към фондация „Утре за всеки”, за да бъде освободена тя.

След развръзката с отвличанията жената се разболя от рак и почина през 2012 г. Разследващите така и не доказаха връзката на фондацията с групата за поръчкови похищения.

Същевременно парите взимани като откуп от жертвите така и не бяха намерени. Криминалисти са категорични, че не е изключено до една-две години „Наглите“ да „започнат работа“ отново.

Софийският апелативен съд пусна предсрочно от затвора Ивайло Евтимов-Йожи, осъден на 18 години затвор като част от групата за отвличания „Наглите“.

Така съдиите Николай Джурковски, Емилия Колева и Величка Цанова решиха, че Евтимов ще бъде на свобода условно за 2 години, 5 месеца и 22 дни. Това е остатъкът от присъдата му.

Друг състав на съда отказа предсрочно освобождаване на друг член на групата – Даниел Димитров-Релето.

Любомир Димитров, известен като Любо Гребеца от „Наглите“, ще изтърпява наказание „доживотен затвор“ заради две убийства. Решението е на Върховния касационен съд (ВКС) и не подлежи на обжалване.

1 Коментар
  1. […] Ангел Бончев не е взел и стотинка от… 16.10.2021 […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.