Черната вдовица и съучастникът й искат на свобода, служители на ГДБОП ги карали да перат пари

0

Черната вдовица и съучастникът й искат на свобода, служители на ГДБОП ги карали да перат пари

Арестуваните за пране на пари в Пловдив Бойка Янушева, известна като „Черната вдовица” и Слейман Хамед, поискаха да излязат от ареста. Те са обжалвали наложените им мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Днес Янушева и Хамед се изправиха пред Апелативен съд. Пред магистратите Черната вдовица се е оплакала от условията в затвора. Тя е посочила, че не се чувства добре и имала редица здравословни оплаквания, сред които болки в тазобедрената става. Освен това тя е посочила и още една причина, поради която трябва да се пробере у дома – свекърва й е била на легло.

Пред магистратите Бойка Янушева е поискала домашен арест.

Слейман Хамед също е направил искане за по-лека мярка. Той е заявил, че е бил принуждаван да извършва престъпленията от служители на ГДБОП. Последните го притискали и изнудвали да пере пари чрез измамните схеми.

В крайна сметка обаче магистратите отказаха да освободят съчастниците. Решението на Апелативен съд е окончателно.

TrafficNews припомни, че Бойка Янушева е известна с прозвището „Черната вдовица“. Тя е била задържана на 16 април заедно с ливански гражданин, живеещ в България. Двамата са обвинени в източването и изпирането на 40 милиона евро. Янушева е регистрирала фирми на десетина безимотни граждани, а след това им е отворила фирмени банкови сметки. Тя и ливанецът получавали пари от компютърни измами и после ги нареждали за Китай уж по търговски договори. Двамата вземали процент от всеки превод.

Чрез онлайн банкиране Янушева е извършила 107 финансови операции с пари на стойност 1 617 000, придобити чрез финансови измами.

Установено е, че за период от 2 години група от лица са успели да изтеглят или пренасочат сериозни финансови средства на територията на област Пловдив. Сумата е общо 1 200 000 щатстки долара и 200 000 евро.

Янушева се е занимавала с набирането на подставени лица. Тя е създавала дружествата и е отваряла банкови сметки. След като са направили първите преводи, следващите суми постъпили в сметките са били блокирани. Това са 1 750 000 щатски долаяра и 1 400 000 евро .

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.