Венци Боксьора отново застава пред съда

0

Венцислав Дамянов – Боксьора се изправя отново пред съда. Причината – прокуратурата иска 36-годишният рецидивист да бъде върнат зад решетките, информират от БНТ.

Преди дни Районният съд го пусна под домашен арест, след като му беше повдигнато ново обвинение за хулиганство. Според магистратите – няма как спрямо подсъдимия да се изпълняват две мерки наведнъж. Припомняме, че преди седмица Венци Боксьора беше задържан при акция на СДВР, след като в прокуратурата е предадена флашка със запис на побой от лятото. Именно това беше и причината за новото обвинение в хулиганство.

До момента са разпитани 12 свидетели. Всички те са дали показания за нападения, които са изцяло инициирани от обвиняемия. След побоищата той дори искал те да работят за него. Затова пострадалите са силно притеснени, защото близки на Боксьора ги карали освен това да оттеглят жалбите си и ги заплашвали със саморазправа.

Дамянов се прочу със системния си тормоз над жители на софийското село Световрачене. Той има богато криминално минало. От 2005 до 2019 година има 8 осъдителни присъди – за закани за убийство, грабежи, изнудване, за подкуп, за ръководене на организирана престъпна група и престъпления с наркотици.

Заради бездействие по случаите в Световрачане вътрешният министър уволни шефа на Второ районно управление на полицията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.