Подозират двама подземни босове за убийството на Тинето

0

Двама представители на ъндърграунда попадат в полезрението на полицията за убийството на Георги Христов – Тинето,  пише в новия си брой „Галерия“.

Единият от хората, които са имали интерес бившият затворник да замълчи завинаги е посочен от негови близки. До другия се стигнало по оперативен път от бандитските среди. И двамата, както и техни хора се следят изкъсо. Вече има насока и за евентуалният  убиец, на когото част от лицето е заснето от охранителната камера по пътя при оттеглянето му. Полицията и прокуратурата отказват официална информация, за да не предупредят разработваните, но работата е напреднала.

Георги Христов беше застрелян от 29-и септември сутринта до стадион Георги Аспарухов в София на път за фитнес залата където редовно тренира. Застрелян е няколко куршума,и не е имал шансове да оживее.

Тинето е ползван за информатор на полицията заради връзките си с подземния свят.

В миналото той е съден за грабеж, придружен с убийство, станал на 18 февруари 2002 година в Харманли. Тогава Тинето и двама негови другари – Мюмюн Мюмюн – Мечката и Георги Машев ограбват кола на шивашка фирма и задигат 47 хил. лева.

Христов стреля с пистолет и убива счетоводителя, ранява още двама души и избягва, а през 2007 година е задържан в Испания. Той е бил осъден на 14 години затвор, наскоро е бил пуснат предсрочно за добро поведение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.