Касапинът от Бургас Деян Готвача се измъква с условна присъда

0

Готвачът Деян Дичев, който помага на Станимир Рагевски да разфасоват убитите Юмер Мехмед и Теодора Бахлова и да скрият останките им ще получи условна присъда, твърдят пред „Галерия“ юристи запознати с целия случай на касапницата в Бургас.

Дичев разказа пред разследващите как бизнесменът Рагевски ликвидира член на бандата на Митьо Очите Юмер Мехмед през август, а преди година убива и бизнеспартньорката си Теодора Бахлова, с която имали спор за имот.

В убийството на Павлова помагал и Юмер, който после изнудвал Рагевски за пари.

И Дичев се включва в престъплението, когато и двамата били мъртви. Миналата седмица полицаите намериха eлектрически  трион, с който са били разфасовани трупове. Пистолетът, с който пък били простреляни и двете жертви е намерен в ресторанта на майстор готвача Деян Дичев.

Като основен свидетел на убийството, Дичев е обвинен само за укриването на останките на Мехмед и Бакалова. Законът предвижда до 5 години затвор за това престъпление, но не е предвиден минимум, обясняват юристите. Това означава, че при съкратен процес може да му бъде наложено възможно най-малкото наказание или затвор, равен на времето, в  което е бил в предварителния арест, или условна присъда, заради ценните му сведения като свидетел.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.