Двама варненски педофили спипани от ГДБОП

0

Двама педофили, сваляли и разпространявали клипове със сексуално насилие върху деца, са заловени от ГДБОП по сигнал на Интерпол – Висбаден и Лондон, на 28 септември 2010 г. във Варна. Извратеняците се разминават само с глоби.


В средата на 2010 г. центрове на Интерпол, разположени в Висбаден, Германия, и Лондон засичат сваляне и разпространение на клипове, съдържащи извращения с деца и жестоки изнасилвания и гаври.
В първия случай в мрежата засичат педофил, който обменя 144-мегабайтов файл, съдържащ детска порнография. Гнусното съдържание е разпространено и сваляно през IP адреси в 31 държави, включително и в България.
Близо 17-минутният филм се оказва, че съдържа сцени на сексуално издевателство, извращение и садизъм от възрастен мъж с момиченце на видима възраст 8-9 години. Във филма са заснети и сцени на зоофилия с малкото дете. Педофилът е засечен от немски киберспециалисти в централата на Интерпол във Висбаден.
Международната организация на криминалната полиция веднага съобщава координатите на педофила на българските власти.


Антимафиотите наблюдават перверзника в продължение на четири месеца. По този начин установяват местата, които ползва педофилът, за да сваля и разпространява извращенията с децата. ГДБОП успява да стигне до самоличността му – 36-годишния варненец Александър Денев. По време на следенето ченгетата събират множество материали и доказателства за престъпната дейност и ги предоставят на прокуратурата.
На 28 септември 2010 г. антимафиотите организират спецакция и атакуват дома на педофила във Варна. В акцията участват служители от териториалното звено ГДБОП във Варна и разследващи полицаи. Там те заварват компютърната система в режим на работа. При извършения първоначален оглед в нея установяват наличието на множество изображения и видеоклипове с детска порнография.


Закопчаният Александър признава пред разследващите за извратените си наклонности и предоставя 27 оптични носителя с детско порно. При по-щателно претърсването униформените откриват и изземат над 3000 носителя с различно съдържание, 3 флаш памети, рутер и хард диск.


До втория перверзник българските ченгета стигат по подобен начин. Разследващи от Metropolitan Police Service – UK, сигнализират на централата на Интерпол в Лондон за обменяне на порно с деца в българското интернет пространство. По време на разследването британците установяват и засичат педофили от цял свят, които обменят помежду си филми с изнасилвания на деца на възраст от 2 до 10 години.
Информацията незабавно е съобщена на българските органи на реда. Антимафиотите отново следят извратеняците месеци наред. Разбират, че извратеняците осъществяват целенасочен контакт помежду си във виртуална среда с цел разпространението на материали със сексуално насилие и извращения с деца. Засичат, че педофилът е регистриран в интернет мрежата и споделя файлове с незаконно съдържание с участието на малолетните.


Установяват датата и интервала от време, през който действа извратенякът. Тогава българските спецполицаи започват работа по случая и в хода на операцията идентифицират и арестуват Вълчан Вергиев, на 45 г. При претърсване на дома му антимафиотите откриват компютърна система, която разпространява файлове с обем 54 GB. Файловете съдържат стотици хиляди изображения и десетки хиляди видеофайлове с изнасилвания на деца и други гаври.


След произволно отворена папка от споделяните файлове ченгетата засичат наличието на над 4000 видеофайла с порнографско съдържание. Участниците в тях били деца на видима възраст 4-6 години. ГДБОП изземат две компютърни конфигурации, 616 оптични носителя, 3 флаш памети, тетрадка с изписани серийни номера, потребителски имена и пароли от бърлогата на педофила.
След като са дадени на съд, двамата педофили ангажират мастити адвокати, които успяват да ги отърват само с глоби, това разбира „168 часа“ след разследване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.