Студент уби родителите си и запали телата им (обзор)

0

След екзекуцията 23-годишният мъж откраднал микробус и избягал, после се предал и си признал

Двойно убийство, палеж на жилището с труповете, кражба на кола и катастрофа. Това извърши за броени часове 23-годишен студент от Благоевград.

Смразяващото кръвта престъпление се разиграло в дома на Бистра и Васил Априлови в нощта на 3 срещу 4 октомври. Съпрузите и 23-годишният им син Илия живеят в панелка в ж. к “Ален мак” в Благоевград и правели впечатление на скромно и тихо семейство.

Блокът, в който бе извършено двойното убийство и палежът.

Преди дни бащата Васил, който е на 60 години, получил инсулт и това внесло огромни притеснения във фамилията. Предполага се, че във фаталната нощ нещо се е случило в дома на Априлови, което е отключило агресия у Илия. Той умъртвил родителите си, като ги убил с много удари с тесла в главите им. След това хвърлил одеяло върху телата им и драснал клечката, явно за да прикрие следите.

След като подпалил жилището, Илия избягал. Труповете били открити, когато пожарникари изгасили пламъците. През това време студентът откраднал микробус за превоз на хляб от автосервиз в кв. “Струмско” и отпрашил по пътя към Гърция. Спрял в Кресна и решил да се върне. Тръгнал отново към Благоевград, но в дефилето катастрофирал. Сам подал сигнал на тел.112. Пред полицаи младият мъж се държал неадекватно и бил арестуван.

След убийството студентът откраднал микробус и опитал да избяга, но катастрофирал.  Снимки: Авторката и Булфото

При разпитите студентът направил пълни самопризнания. Разказал, че през деня е ходил за лекарства на баща си, помагал на майка си, но не си спомнял и секунда от кървавата драма, разиграла се в апартамента.

Задържаният бил запален по фитнеса

Вероятно във фамилията е имало проблеми

Съседите на фамилията недоумяват как се е стигнало до кървавата разправия. Разказват, че бащата Васил е бил таксиметров шофьор, а 49-годишната му майка била счетоводителка. Момчето пък било доста запален по фитнеса и учило информационни технологии. Вероятно във фамилията е имало някакъв проблем, който обаче те са криели от обществото. Възможно е момчето да е отключило психично заболяване, но то да не е лекувано.

Полицията е извикала лекар психиатър, който да прегледа младежа.

Източник: „ТРУД“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.