Само в Alarma.bg: Ето го дилъра на гласове в Самоков! (СКАНДАЛНА СХЕМА + СНИМКИ)

0

Циганската мафия си купи шефката на Общинския съвет в Самоков! „Главболгарстрой” ли финансира сделката? Тази статия описва творческото „израстване“ на Мая Христева как един обикновен юрист в община Самоков само за няколко години може да се издигне до председател на Общинския съвет в града, разкри източник на Alarma.bg.

Купува ли се това място и каква му е цената?! Злите езици в китното българско градче, сгушено в полите на Рила и Плана планина, разказват зловещи истории за обвързаността на председателя на общинския съвет в Самоков Мая Христева с изборната мафия и ромските кланове.

В изпълнение на приетия по нейно настояване „План за действие на община Самоков за подкрепа на интеграционните политики за българските граждани от ромски произход” кака Мая, както я наричат ромите, е винаги готова, стане ли въпрос за далавери.

Наближат ли избори, кака Мая търчи при циганските босове в града и плаче за гласовете на ромското население. Но дойдат ли пък обществени поръчки, кака Мая не забравя да се отблагодари на благодетелите си- на един даде две- три улици за асфалтиране за половин милион, на друг детска площадка за триста хиляди, на трети – общинската болница за саниране за някакви си там един- два милиона.

Хората в някои среди в Самоков са известни с благодарността си. Не забравят кака Мая, щото утре може и тя да ги забрави. Ето едни 10- 15 процента от стойността на проекта – да има да си харчи, че на едната заплата живее ли се, пише източникът на Alarma.bg.

В града се разказва историята за уреждач на фирми, драпащи да докопат някоя поръчка, дето хем предварително й плащал „стоп- капаро“ да се спре на неговия претендент, пък после оставал с пръст в устата, щото някой друг се е облажил.

Не се знае какво е станало с човечеца, но от месец-два така се е покрил от хорската любов, че и семейството му не може да го намери в коя миша дупка се е сврял от страх.

Реди ли Мая Христева поръчките в града или не – за нас остава само загадка.

Но е факт, че почти всяка сутрин пред общината я посреща един мургав събрат с официален анцуг „Адидас” и й носи „документи“ в пликче- кога по- малко, кога по- голямо. Това е купувачът на гласове, който е връзката между изборната мафия и шефката на ОбС, категоричен е информаторът ни.

Майчето е амбициозна дама. Само дето не успя да си намери по- добра партия, от която да се кандидатира за депутат. Единствено я пожелаха ПП „Български демократичен център”- колкото – толкова.

Кои са „ГБС-ИНВЕСТ” ЕАД, защо общинарите в Самоков им подариха 30 069 квадратни метра в Боровец и докъде стига дългата ръка на кака Мая?

Общинският съвет в Самоков е взел решение на „ГБС-ИНВЕСТ” ЕАД да се учреди право на строеж в общински имот, намиращ се в к.к. Боровец, целия с размер от 30 069 квадратни метра.

„ГБС-ИНВЕСТ “ ЕАД е дружество, 100% собственост на „Главболгарстрой холдинг“ АД – заграбената от Симеон Пешов строителна империя. Предложението е постъпило за разглеждане в ПК по „Законност, обществен ред и общинска собственост” в състав Мая Христева, Христо Ярловски, Александър Боев, Александър Методиев и Райко Масларски.

От протокола на комисията е видно, че всички нейни членове са взели решение да подарят на фамилия Пешови поредния общински имот в Боровец, та да могат по най- тарикатския начин да построят поредния си хотелски комплекс в един от най-атрактивните зимни курорти без търг и без конкурс.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.