Отсъдиха 17 години затвор за 19-годишен убиец

0

17-годишна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване постанови състав на ямболския окръжен съд по дело за убийство, по което на подсъдимата скамейка се изправи 19-годишният при извършването на престъплението Стоян Бъдев.

Трагичният за жертвата – 42-годишният Салиф Тефик Салиф, инцидент е станал около полунощ на 2 април 2020 година в Елхово. Съдът прецени, че извършителят е действал по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост.

По време на разследването е установено, че убийството е осъществено в къща, намираща се в град Елхово. Подсъдимият е нанесъл 26 удара с нож в областта на шията и главата на пострадалия, с което е причинил смъртта му. Запознати с хода на досъдебното разследване припомнят, че Стоян Бъдев е бил преследван часове наред със следово куче след обаждане на телефон 112 от майка му Таня за убит в дома й мъж.

При пристигането на местопроизшествието полицаите открили направения буквално на решето работодател на майката и сина, 42-годишният Салиф. Мъжът е бил собственик на търговска фирма и крайпътно заведение, ползвано основно от водачите на турски ТИР-ове.

Първоначално жената обяснявала, че сама е убила жертвата, но в последствие признала, че ножът е държал синът й, който направил опит да избяга и да се укрие.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.