90-годишна старица набедена за измамница

0

 Още през декември миналата година „Галерия“ описа историята на скандалната 57-годишна измамница Недялка Войнишка от София, която припечелвала десетки хиляди от съдебни услуги.

Оказва се, че тя не е била сама в измамите. Няколко години й помагал починалият на 23-и август тази година 48-годишен Любомир Бръчков. Той се представил за финансов експерт в Министерство на финансите и братовчед на бившия главен прокурор Сотир Цацаров. Войнишка уреждала наказателни и граждански дела за суми от 10000 до 50000 лв., при голям материален интерес на спора – и до 100000 лв. подкуп, които уж били за съдиите. Измамените обаче разбирали след загубените дела, че нито един лев не е стигнал до маститите юристи, а мошеничката била съдена за измами и в момента изтърпява присъда.

 В същото време няколко пострадали пуснали жалби в прокуратурата, че 90-годишната старица Станка Виткова от столичния квартал Дианабад им била дала нейния телефон,  за да им помогне и да им свърши работа. В жалба Милен П. пише до несебърската Районна прокуратура как Недялка Войнишка заблудила старицата, че има диплома за адвокат и оправя всякакви дела по съдилищата. Момчето се било доверило на възрастта жена, обадило се на Войнишка и естествено дал пари, без да му свърши работа. Любомир Бръчков пък излъгал Горан П., Милен Д и Мария СТ със суми от 5000 и 20 хиляди лв., които предал отново на Войнишка, като обещал посредничество за купуване на имот и решаване на съдебен спор в тяхна полза.

 Проблемът бил, че Войнишка често гостувала на 90-годишната баба Станка и постоянно й говорила и заблуждавала как помага на хората и прави всичко от добра душа. Старицата била много доверчива и от благородното желание да помогна се хванала на думите на мошеничката. След като научава истината за измамницата, баба Станка изпаднала в тотален шок, вдигала кръвно, пила лекарства с шепи. В същото време разследващите се видели в чудо защото добре разбирали, че тя е дала телефона на Войнишка без да знае, че става неволен съучастник и измамник в схеми и без самата Станка да я взела стотинка от ужилените.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.