20 месеца ще лежи в пандиза Шалтера, пребил мъж пред очите на съпругата му

0

20 месеца ще лежи в затвора 38-годишният Илтер Юмеров Асанов, който през август 2020 година стреля по засякъл го на пътя шофьор, преби го и потроши колата му.

Позовавайки се на Окръжната прокуратура в Добрич, Про Нюз Добрич съобщава, че разследването по образуваното във връзка със случая досъдебно производство е приключило и делото е било внесено със споразумение в Районния съд  в Добрич за четири престъпления: хулиганство, противозаконно повреждане на чужда движима вещ, лека телесна повреда по хулигански подбуди и държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение.

Споразумението, сключено между Прокуратурата и обвиняемия, е било одобрено от съда, като е било наложено общо ефективно наказание 20 месеца лишаване от свобода за агресията на пътя.

38-годишният Илтер Асанов-Шалтера бе привлечен като обвиняем за инцидент, станал на 21 август 2020 г., по пътя Добрич – Варна, на около 1 км преди комплекс „Пети километър“. След отнемане на предимство на изхода на Добрич от лек автомобил “Пежо”, Илтер с управляваното от него “Ауди А8” започва да преследва колата с водач Пламен Михов.

Илтер възпроизвел изстрели със сигнално-газов пистолет, преработен в огнестрелно оръжие, и изблъскал извън платното за движение „Пежо“-то. Принудил водача да излезе от колата, нанесъл му удари и му причинил лека телесна повреда. Задържаният бе обвинен и за това, че е държал огнестрелно оръжие без да е имал надлежно разрешение. Според повдигнатото обвинение Илтер Асанов противозаконно е повредил и колата, управлявана от пострадалия.

Пострадалият Пламен Михов и съпругата му Илияна настояваха на агресора да бъде повдигнато обвинение за опит за убийство и умишлено причиняване на ПТП. Михов лежа и в болница.

Илтер Юмеров Асанов-Шалтера има и присъда за закана за убийство и увреждане на имущество от ноември 2019 година. Той вандалствал и отправял закани за убийства към баща си и жената, с която живеел.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.