Рекорд: 7 пъти обират пенсионер за месец, последния път крадла заспа в дома му

0

За седми път тарашиха дома на възрастен мъж от Враца в рамките на месец, като последното нагло посегателство се е разиграло тази нощ. 81-годишния Петър Григоров този път е „посетен“ от непълнолетни момиче и момче, пише „Конкурент“.

Изненадата обаче била, когато тази сутрин възрастният мъж видял спокойно спящо на дивана му момиче. Мъжът веднага се обадил на внучка си, която за минути отишла да види какво става.

Ето какво разказва Петя Иванова:

„Понеже 6 пъти бяха малко, снощи въпросното момиче със свой приятел счупили прозореца и влезли, претарашили стаите и момчето си тръгнало. Сутринта дядо ми звъни и когато отивам заварва въпросното момиче да спи спокойно в дома ни, извадила си завивка и си спи. Докога ще продължава това?

Трябва ли да чакаме, тези деца да докарат някой инфаркт на дядо ми, или по лошо, да го пребият за да избягат. Обръщам се към всички инстанции. МОЛЯ ВЗЕМЕТЕ НЯКАКВИ МЯРКИ, ЗА ДА НЕ БЪДЕ КЪСНО, защото тогава е твърде вероятно да бъде погубен един човешки живот, защото както знаем те са непълнолетни, не могат да бъдат подведени под отговорност“, пише Иванова.

Това е седмият път в рамките на месец, в който обират дома на Григоров.

Последният път извършителят си е тръгнал с последните 40 лв. на пенсионера, джиесем и зарядно за него. Счупили са стъклото на входната му врата. Днес обаче освен обира, мъжът е имал и компания, спяща на топло в дома му.

Една вечер през нощта в дома му влязло дете – в 1:30 ч. през нощта – казало, че иска да си зареди телефона, защото нямали ток. Близките на потърпевшия се притесняват за живота му. Полицията многократно е уведомявана, но извършителите остават безнаказани, казва внучката на възрастния мъж Петя Иванова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.