Започва делото за шпионаж срещу Николай Малинов

0

Делото за шпионаж срещу лидера на партия „Възраждане на отечеството“ Николай Малинов започва на 26 октомври, предава БНР. В разпоредително заседание днес Специализираният наказателен съд не е открил процесуални пречки за даване ход по същество на съдебния процес, съобщиха от прокуратурата.

Николай Малинов: Имат само голи обвинения срещу мен, нито един факт „Щом ще играем на карти, добре. Ще видим на какво ще заложат. Всичко, което имат, са едни голи обвинения, без нито един факт. Аз никога… Прочети повече Малинов е подсъдим за престъпление против републиката.

Той е обвинен, че се е поставил в услуга на чужда организация , за да ѝ служи като шпионин с цел да издава информация, представляваща държавна тайна. От спецпрокуратурата припомнят, че в хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са били изготвени две компютърно-технически експертизи. Направени са били графологична експертиза на събраните доказателства и анализ на справките и документите, относими към предмета на доказване.

Пред съдебното делото Николай Малинов, който е издигнат от партията си за кандидат – президент, каза пред БНР, че независимо какво ще е решението на съда, ще продължи да се занимава с русофилска дейност.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.