Скандално! Три свлачища по АМ „Струма“ са били укривани

0

Две от тях са след тунелите в посока Симитли, заяви зам.-министърът на регионалното развитие Иван Шишков

Три свлачища на строежа на автомагистрала „Струма“ са крити в продължение на година и половина. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие Иван Шишков, който инспектира строителните дейности между Благоевград и Симитли. По думите му, едното от тях е в края на автомагистралата и преди моста за вход в строящия се тунел. Другите две са след тунелите в посока Симитли.

„Проблемът е автомагистрала „Струма“… Останах неприятно изненадан. Направили сме строителна проверка по документи и сме установили, че на две от местата има свлачища. На едното място (където свършва магистралата, непосредствено преди моста, веднага след кръговото кръстовище), заради свлачището, е спряно строителството на магистралата преди година и половина. Другите две свлачища са след тунела“, обясни заместник-министърът, цитиран от БГНЕС. Според него, проблемът е бил крит и чак сега в Агенция „Пътна инфраструктура“ са внесени документи за укрепване на това свлачище.

„Проблемът е, че тунелът най-вероятно ще си спази срока – април да бъде готов, но от двете страни на тунела има свлачища, които към този момент не се работят и са предизвикали спирането на строежа. Сега се подготвят документи, влизаме в есенно-зимния сезон, много трудно някой може да постави срок. След като документите бъдат оправени, ще има яснота кога този участък може да бъде завършен“, обясни Шишков.

Той отказа да посочи дали проблемът е бил крит от страна на МРРБ. За Шишков по-важното е по най-бързия начин да бъдат укрепени свлачищата и този участък да бъде пуснат. 

Огромна част от магистралите са строени донякъде. Магистрала „Струма“ ще бъде завършена, въпросът е кога. Тя ще бъде завършена в следващия програмен период. За съжаление, част от инфраструктурните проекти се бяха превърнали в политика, а според мен те са нужни на обществото“, допълни зам.-министърът Шишков.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.