Кървава вендета: Братя убиха любовник, направил от сестра им проститутка

0

Двама братя от чирпанското село Гранит застават пред Темида по обвинение в убийство на мъжа, от когото сестра им се оплаквала от системен тормоз, пише Телеграф.

Процесът срещу Иван Емилов Иванов и по-големия му брат Бисер стартира през пролетта на м.г. в Стара Загора, но след няколко заседания бе върнато от петчленния състав обратно на наблюдаващия прокурор за прецизиране на обвинението. Кръвните роднини са на подсъдимата скамейка за предумишленото убийство на 29-годишния Минчо Стефанов, докато спи в кревата си през нощта на 29 август 2019 година.

От упор
В хода на досъдебното производство е установено, че Иван Иванов е изстрелял от упор 8 куршума по спящия в дома си Стефанов. Разстрелът бил заради жалби на сестра му Мария за постоянен тормоз от страна на съжителстващия с нея мъж.

Сигналът за смъртта на Минчо Стефанов подали в РУ „Полиция“ – Чирпан, двама от братята на килъра. Първоначално те твърдели, че неизвестен е разбил вратата на къщата и от упор застрелял спящата до съпругата си жертва, след което се е укрил.

Жителите   на   Гранит разказват, че 29-годишният Минчо е изтърпял присъда за убийство на 69-годишна жена от съседното село Черна гора, извършено, докато не бил навършил пълнолетие на 25 януари 2007 година.

Напуснал е килията преди 4 години, тогава заживял с втората си  братовчедка в родното село на баща си Гранит.

Жената имала момиченце от предходна връзка. В началото на м.г. Мария е била изпратена в Кипър уж като домашна помощница, а всъщност е трябвало да работи като проститутка, споделят местните.

Откуп
След огромен скандал близките й събрали немалка сума, с която я откупили от сутеньора и тя  се завърнала  през пролетта обратно в България.

Оказало се обаче, че тя е преживяла тежка психическа травма и не е в състояние да гледа малкото момиченце, което е дадено на приемно семейство.
Деня преди убийството Мария е била на преглед при психиатър в Стара Загора, коментираха неофициално разследващите.
Старозагорският окръжен съд е насрочил заседанията си по делото днес и утре, очакванията са в края на втория ден да бъде произнесена и присъда за убиеца и неговия съучастник.

Източници: „Телеграф“, БЛИЦ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.