Черепа опитал да купи със 100 000 евро Митко Полицая

0

Легендарния сводник Димитър Митров- Полицая е получил оферта от 100 000 евро, за да откаже да бъде свидетел на прокуратурата срещу Васил Божков-Черепа. Това разкриха пред „Уикенд” източници от спецслужбите. Парите са предложени на Митров от приближения до хазартния бос Георги Божилов, по-известен като Жоро Тениса. Митко Полицая е основния коз на държавното обвинение в досъдебното производство срещу беглецът олигарх, че е изнасилвал проститутки.

В началото на март миналата година ченгета щурмуваха 4 бардака в столицата и арестуваха банда от 12 сводници, ръководени от Митко Полицая. В дома му полицаите откриха впечатляващата сума от 200 000 лева, а сред събраните доказателства за ръководната роля на Митров са показанията на част от задържаните, както и разказите на няколко момичета, проституиращи за страховития сводник. Смята се, че под контрола на Митров са били близо 100 жрици на любовта, които са отчитали 50% от заработеното на сводниците му.
Истинската цел на акцията срещу Митров обаче е била друга. Планът е бил той да бъде „натиснат”, за да свидетелства срещу Васил Божков. Само седмица след ареста му съда пусна от килията Димитър Митров и му сложи мярка „домашен арест”. Към днешна дата и тази мярка е паднала и Полицая е свободен да си ходи където поиска. През август той дори е изкарал няколко седмици на море в Гърция.


Публична тайна е, че Васил Божков многократно през годините си е поръчвал момичета от сводник №1. Според информация от наши източници от Специализираната прокуратура, пет от жриците на Митров са се съгласили да дадат показания срещу хазартния бос. Заедно с тези 5 девойки, прокуратурата дотук разполага с общо 12 момичета, които се разприказвали срещу Черепа. Една от девойките е била хостеса в популярна столична дискотека „Театро”.

Мико Полицая и Васил Божков


За първи път Димитър Митров беше ударен от ГДБОП през 2012 г. и обвинен за лидер на престъпна група за сводничество. Срещу него и още 40 човека от организацията му се води дело, а свидетелите на прокуратурата са над 300 човека. Сред тях има клиенти, труженички на древната професия, таксиметрови шофьори и охранители. Според обвинителите проституцията е била разделена на три сектора – масова, сезонна и ВИП. Първите две се държали от бригада, ръководена от Димитър Митров-Митко Полицая. Под нега са били брат му Ивайло, Румен Русев, Александър Делииванов-Чука и Цветелин Ребърковски, Борислав Петрунов, Антон Попов и още 33-ма от човека на по-дребно ниво в организацията им.


Пищна негърка и 20-годишна виетнамка са били част от проститутките на Димитър Митров. Екзотичните чужденки са работили за бардаците му в периода 2008-2011 г. Чернокожите мадами са били общо 5 на брой. Виетнамката е работила в стриптийз бар в близост до Централна гара в София. Негърката пък се кълчила във „Велвет”, който се намира на метри от „Пирогов”. Малко след първия арест на Митров, от МВР разкриха и как точно е действала схемата му. На най-ниското, но ключово ниво, са били проститутките. Момичетата официално се водили танцьорки, дори по-голямата част от тях били с подписан трудов договор. Истинската им професия обаче е била предоставяне на сексуални услуги.


Всеки клиент на баровете е могъл да си поръча танцьорки за интимна консумация за сумата от 200 лв. на час. Сеансът се е извършвал в специални помещения в заведенията, наречени елегантно „стаи за отдих”. Честа практика била труженичките да бъдат превозвани и по адреси като кутии с пица в домевете на баровците или в хотели. Тогава цената скачала на 300 лв. на час плюс 50 лв. за транспорт.


Митко Полицая е осигурявал първоначално на момичета и квартира, докато натрупат свои пари и си наемат сами апартаменти. При излизанията извън стриптийз баровете, компаньонките винаги са били придружавани от охранители и шофьори. Това е било и второто ниво в секс организацията, създадена от Полицая.
От 2007 г. до 2012 г. всички превози до адреси на клиенти са се извършвали само от вече несъществуващата таксиметровата компания „Омега Транс”. Тя според прокуратурата е била създадена именно с тази цел. В жълтите коли винаги имало реклами на баровете, а шофьорите били задължени деликатно да казват на клиентите си мъже, че могат да им намерят красиви девойки за забавления. За всеки доведен такъв мъж в обект на Митко Полицая, управителя на бардака е давал на бакшиша между 20 и 40 лв.


Третото ниво в схемата са били самите управители. По време на делата срещу бандата стана ясно, че над 90% от тях са били съграждани на Митров от родният му град Своге. Топ сводникът е изградил цялата си структура именно от лица от малкия град. По-голямата част от охранителите също били оттам. Предпоследното четвърто ниво са били мениджърите на момичетата, които реално контролирали над 100 бодигарда и близо 800 проститутки, разтварящи крака за Митров в цялата страна. На върха на пирамидата са били баш босовете – Митко Полицая , брат му Емил и Румен Дебелия.


Цялата банда имала мобилни номера в група, за да говорят безплатно помежду си. Само в столицата над 50 апартамента са били направени на бардаци. Клубовете са двустайни или тристайни апартаменти, задължително взети под наем на комуникативни места в столицата. Такива бяха установени по бул. „Христо Ботев”, до Петте Кьошета, до бул. „Пенчо Славейков” срещу баня „Мадара”, идеалния център на София, по бул. „Витошка”, около НДК и бул. „Дондуков”. Наеманите апартаменти задължително се намират на 1-ви или 2-ри етаж на жилищни кооперации. Секс услугите там се заплащали по 60 лв. на час, които се делели наполовина. Клубовете били с 24-часово работно време.


Мощната организация е била покровителствена и от корумпирани полицаи. Столични ченгета, чиято бройка достигала числеността на квартално районно полицейско управление, редовно получавали пари на ръка от Димитър Митров. Данни за корумпирани ченгета, които покровителствали бизнесът с плът, са постъпвали неведнъж в Инспектората на МВР. Най-много униформени пазители на проституцията имало в столичното 1-во РПУ. Продажни ченгета, които имали контакти с бизнесът с плът са засичани и от столичните 6-то и 4-то РПУ.
Митко Полицая е бивше ченге, откъдето идва и прозвището му. В началото на 90-те години е работил като дознател в столично РПУ. Първите стъпки в престъпната си кариера прави заедно със Златко Баретата. В периода 1996-1998 г. Митров е контролирал проституцията в хотел „Родина” в София. Според справката на ДАНС, през 2010 г. Димитър Митров е контролирал цели 70% от пазара на нежна плът в столицата. Влиянието му в този бизнес остава и до днес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.