Рашков: ГЕРБ и ДПС се готвят да купуват гласове отсега

0

Вицепремиерът Бойко Рашков, отговарящ за координацията по провеждането на изборите на 14 ноември, заяви, че разполага с информация, че ГЕРБ и ДПС са започнали да подготвят купуване на гласове още отсега.

Той подчерта, че на предходния вот са били стопирани опитите за криминален вот, както е бил реализиран на десетки избори досега.

„В предходни периоди до такава степен бяха отработили схемите за купуване и продаване на гласове, че не очакваха МВР сериозно да се захване с противодействието на тази тяхна дейност. В тази профилактична насоченост са изготвени около 10 200 предупредителни протокола – това е правна възможност, предвидена в закона“, уточни Рашков пред БНР.

Проверките в КЕВР нямат връзка с предизборната ситуация в страната и такива ще бъдат извършвани ежедневно в страната. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков във връзка с акцията на ДАНС и МВР в КЕВР.

„Правозащитните органи не могат да останат безучастни към онова, което се случва у нас сега, по спекулативен начин да бъдат вдигани цените, така че те да станат непосилни за обикновения български гражданин“, коментира Рашков.

Той подчерта, че от момента, в който действа служебното правителство, сигналите и жалбите в МВР са се увеличили многократно, което означава повишено доверие в службите.

Той коментира и разпита на Бойко Борисов по сигнала за оказан натиск преди повече от 10 години срещу свидетел по разследване срещу бившия земеделския министър Мирослав Найденов.

„Проверката беше задължителна да се направи, защото преди 10-ина години тази проверка не е извършена. Тогава по това дело Борисов изобщо не е бил разпитван. Когато се крие делото в прокуратурата, ефектът е почти нулев“, заяви служебният вътрешен министър.Ra

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.