Скандалният кметски син Иван Белишки се оттърва от затвора с глоба от 1000лв

0

Иван Белишки, който е син на кмета на Панагюрище Никола Белишки, получи наказание след скандал с побой в родния си град, станал преди година, съобщава trafficnews.bg.

Белишки-младши нападна младеж на 17 септември след спор за паркиране в Панагюрище. Тогава кметският син, който вече живее в София, нанася удар с метален бокс по друго момче на общинския пазар в града.

Инцидентът се разиграва след спор, а и след като Белишки е яростно разгневен от отправена по негов адрес забележка за неправилно паркиране. Тогава той изскача от колата си, почва да псува и ругае и удря с метален бокс в лицето другия младеж, чието име е Петър Биволаров.

Пострадалият последвал бабаита в офис на фирма „Еконт“ с репликата: „Ти защо ме удряш, бе?“. Там обаче скандалът се разраства и Белишки продължил с ударите – в лицето, а и в тялото му.

Битият Биволаров е описан като кротко момче, студент в Техническия университет в София, който никога не е имал проблеми със закона.

„Да, имаше спречкване, но не аз, а той ме нападна, не знам защо“, отсече тогава Иван Белишки.

„Влезе след мен в „Еконт“ и ми удря глава. Боят стана, че ми удря главата вътре. Изкърти ми даже зъб. Имам средна телесна повреда, извадил съм си медицинско. С полицията вече ще се оправям“, бяха единствените думи, изречени пред нас, макар и да се позаинтересува кой точно го е „наклепал“ в медиите.

Младият мъж не пожела обаче да отговори на въпросите ни за металния бокс и дали случайно той не е започнал първи побоя след забележката за паркирането му в Панагюрище. 

Днес Иван Белишки се изправи пред Районен съд – Панагюрище. Той е признат за виновен по повдигнатото му обвинение за хулиганство.  Белишки е освободен от наказателна отговорност и глобен с административна глоба от 1000 лева.

Това далеч не е първият досег на младия Белишкия с правораздаването в България.

Както вече ви споменахме – през юли 2019 година той бе задържан за търговия в нета с антики, а впоследствие пуснат под гаранция от 2000 лева. Тогава той беше заснет със скрита камера как върти незаконната си търговия.

След близо 8 часа претърсвания в жилището му на столичната улица „Нишава“ №34, вътре бяха открити културни ценности, револвер, както и други оръжия.

Преди два месеца пък  Белишки беше задържащ след като помете с колата няколко коли в центъра на Панагюрище, вряза се във витрина, след което се укри от органите на реда.

Източник: БЛИЦ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.