Мистерия забули опита за сплашване на Спецов (НАП, ДАНС и прокуратурата засекретиха случая )

0

Мистерия забули опита за сплашване на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов. Разследващите органи и службите за сигурност категорично отказват да коментират твърденията на бившия служебен министър на финансите Асен Василев, че шефът на НАП е получил заплахи за семейството му от български бизнесмен.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева не отговори на „Сега“ дали по случая има образувано разследване, а от пресцентъра на ДАНС заявиха, че не могат да дадат информация за оперативната дейност на службата.

Дори НАП пази мълчание за заплахите към шефа ѝ. Говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров не отговори дали Румен Спецов лично е уведомил компетентните органи, като уточни, че по този казус има класифицирана информация.

В началото на седмицата се разбра, че Министерството на вътрешните работи и служебният вицепремиер по сигурността Бойко Рашков досега са били в неведение за заплахите срещу шефа на НАП.

„Аз се виждах днес със Спецов по друг повод. И от него разбрах, че има отправени такива заплахи. Но такива заплахи се отправят и към много други длъжностни лица. Ние ще вземем мерки, разбира се. Ще преценим реалната заплаха и каква е степента. Ако се наложи, ще назначим и охрана“, каза Рашков в понеделник пред журналисти.

Изненадващо е, че именно той в качеството му на вътрешен министър досега не е бил запознат с евентуална заплаха за живота срещу такова високопоставено длъжностно лице като шефа на НАП. В същото време бившият служебен министър на финансите Асен Василев обяви, че в случая със Спецов е имало дори намеса на ДАНС и службите за сигурност на други държави. 

„Аз бях информиран за това, както и ДАНС и международните партньорски служби. Заплахата беше за жената и децата му, слава богу успяхме да отреагираме адекватно“, заяви Василев и уточни, че заплахата била дошла от български бизнесмен.

„Нека кажем компании, които никога досега не са одитирани от НАП“, добави още бившият икономически министър Кирил Петков, който очевидно също е запознат със случая.

На въпрос какво е направено след това Асен Василев отговори: „Осигуриха охрана и направиха така, че хората, които са изпратени, да не стигнат, да не постигнат целта си“. Той се оправда, че повече от това не можел да каже, защото информацията била класифицирана.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.