Година и два месеца след мистериозното изчезване: Само Фейсбук и приятелите питат къде е Янек

0

Къде е Янек, вече питат само неколцина приятели на изчезналия млад мъж. Разследването по случая е в задънена улица, показва проверка на „Галерия“.

 Някой от хората, които още се интересуват от случая, пишат в коментарите „Почивай в мир!“  и слагат свещички като за умрял човек, въпреки че Янек официално е жив за институциите. Няма издаден смъртен акт, както и намерени тленни останки.

На 30 септември ще се навършат точно година и два месеца откакто Янек Миланов остави телефоните и ключовете си при съседи от блока, отиде на среща с местния бабаит Васил Капланов – Каплата и повече не се върна.

Разпитите на Каплата и сина му, както и търсенето на тялото на Янек в язовирите около Дупница не дадоха резултат.

В също време Капланов беше арестуван  първо за незаконно оръжие, но го оправдаха. После и за закана с убийство към Димитър Недев от града, който си позволил да свърже името му с изчезването на Янев във Фейсбук. Това дело все още е висящо и е изпратено в Несебър, защото жертвата е била там по време на заканата.

Каплата беше под домашен арест допреди месец, но беше пуснат под гаранция срещу 3000 лв.,  така че вече е свободен, както и сина му Никола, който бе обвинен че е спукал гумите на колата на Янек.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.