ГДБОП арестува данъчен, докато искал подкуп в столичен магазин

0

ГДБОП задържа служител на НАП с подкуп от 600 лв. в столичен магазин, предава БНР.

Малко преди 14,30 ч. днес час служителят на приходната агенция влязъл в магазин на столичния бул. „Христо Ботев“ и закупил определен продукт. След като не му издали касова бележка, той се представил със служебна карта и обяснил, че за да не налага глоба за неиздаване на касовия бон, трябва да му бъде дадена определена сума пари – 600 лв.

От магазина подали сигнал в полицията, а пристигналите на място служители на ГДБОП задържали служителя на НАП.

Случаят със задържания при съвместна операция на ГДБОП, МВР и НАП служител на „Фискален контрол“ е тежък удар върху авторитета на НАП, който градим със съвместните усилия на близо осем хиляди добросъвестни професионалисти. Ще окажем пълно съдействие на правоохранителните органи за изясняване на случая и справедливо наказание на виновните“. Това каза в обръщение към всички служители на НАП изпълнителният директор на приходната агенция Румен Спецов, цитирано от самата НАП.

Той заявил категорично, че той и ръководният екип щели да бъдат безкомпромисни спрямо всеки случай на корупция и опит да се руши общественото доверие в Агенцията.
„Недопустимо е служители на Агенцията да петнят труда на всички нас, които всеки ден доказваме лоялността и ангажираността си към организацията. Очаквам от всеки ръководител в агенцията да организира незабавно лична среща с екипа си, на която да бъдат обсъдени корупционните рискове и етичните стандарти, които очаквам занапред да се спазват безкомпромисно“, казал още Спецов пред служителите на НАП.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.