Скандално: Нападнаха и затвориха ваксинационен пункт във Варна

0

Противници на имунизацията и на ограничителните мерки излязоха на протест в столицата

Скандал затвори изнесения ваксинационен пункт на входа на Морската градина във Варна. Група граждани, които заявили, че са от „Комитет за спасение“ изискаха от ваксиниращия екип документ, с който да удостоверят разрешително за ползване на лекарствените препарати (ваксини) на територията на България. Протестиращите твърдят, че доставчикът на ваксините, т.е. Министерството на здравеопазването, няма законово разрешително за прилагане на ваксините.

Те заявиха, че ще подадат и жалба в полицията за извършено закононарушение. След намеса на полицаи, които бяха извикани на място пункта беше закрит.

От ваксинационния екип отказаха коментар.

На протест

Междувременно десетки противници на ковид ваксините и ограничителните мерки излязоха на протест в София, предаде БГНЕС.

„Ако някой има желание, нека си постави ваксина, но да не бъде задължаван от институциите под една или друга форма“, призоваха протестиращите в парковото пространство на НДК. Те смятат, че съвсем скоро ще се стигне до реално разделение на ваксинирани и неваксинирани граждани в обществото, а ограниченията за хората, които не са си поставили нито една игла, считат за дискриминация.

Ваксините срещу COVID-19 все още са в експериментална фаза, което прави ваксинираните участници в съмнителен научен експеримент, твърдят участниците в демонстрацията. Те се обявяват и срещу използването на дезинфекциращи препарати на хлорна основа в училищата, защото го смятат за „химическа война срещу нашите деца“. И настояха почистването в класните стаи да бъде използван единствено спирт.

Протестиращите призоваха здравните власти да преосмислят някои от ограничителните мерки, като ги облекчат драстично. 

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.