Зандан-хотел: Йоско Костинбродския има 3 телефона и слуга в килията

0

Страховитият убиец на мафията Йоско Костинбродския превърна живота си в затвора в 3-звезден хотел. Източник от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” (ГДИН) призна, че благодарение на негов корумпиран колега, 52-годишният Йосиф Йосифов разполага в килията с три джиесема и екстри като личен слуга, сякаш е Пабло Ескобар.

Луксозното ежедневие на Йоско е подсигурено от началник-сектор надзорноохранителна дейност с показателния прякор Жоро Сатъра. Говори се, че срещу четирицифрени суми служителят с тъмно досие доставял на Йоско всичко, което гангстерът поискал. Нашият източник обясни, че Сатъра беснее в панделата заради протекцията от висшата служителка в Министерството на правосъдието М. Генева, писа Уикенд.

Публична тайна е, че в затвора има специално оборудвани луксозни килии. Едната от тези килии е на Станислав Ангелов – Сиси, към който Сатъра имал лично отношение и не го криел. Това било ясно на всички в затвора, както на лишените от свобода, така и служители.

Жоро Сатъра, наричан и Коменданта, бил известен с личното си отношения към ВИП лишените от свобода. Сатъра дирижирал определен кръг затворници – неграмотни и наркозависими, които изпълнявали всичко, което им нареди. Като например да пишат доноси срещу служители от администрацията на затвора, както и срещу лишени от свобода, които не са му удобни.

Най-важният му клиент в момента – Йоско Костинбродския, беше екстрадиран от Гърция у нас при засилени мерки за сигурност в началото на 2021-а година. 

Йосифов е лежал много пъти в ареста, но едва сега за първи път ще търпи наказание зад решетките въпреки богатото си криминално минало. През последните 20 години той е разследван, съден и оправдаван за тежки престъпления като поръчкови убийства, отвличания, лидер на банда за продажба на дрога

Свидетели по делата срещу него го сочеха за главатар на една от двете банди за поръчкови убийства в София, действала години наред. Има данни и за негови контакти с Братя Галеви до 2010 г. Сега Йоско влезе в затвора за изнудване на свой познат, когото пребил заедно с останалите от групичката си, за да му вземат колата.

Йосиф Йосифов е контингент на полицията от близо 30 г. Освен като Костинбродския, е познат и като Безденски по името на селото до София, в което живее. Тогава заедно с приятелите си от Костинброд и околните села са разследвани за обири, кражби на коли и други по-дребни престъпления.

Още в края на 90-те Йоско Костинбродския става лидер на една от най-бруталните банди в страната. Командва в северната част на София и околностите и всички се съобразяват с него. Близък приятел и партньор с Даниел Георгиев – Джаки Ръчичката от Княжево, който ръководи група в южните части на столицата.

Джаки Ръчичката и приближеният му Борис Арсов – Борчо бяха арестувани през 2001 г. след първото шумно отвличане у нас – на бизнесмена Стефко Колев. Той бе похитен в Княжево, а за живота му поискаха 2 милиона лева. Тогава има съмнения, че гласът, който се е обадил на съпругата на жертвата, е бил този на Йоско Костинбродския. Той обаче не беше даден на съд.

Йоско отново попада в ареста след убийството на Филип Найденов – Фатик на 19 август 2003 г. Митичният бизнесмен, сочен за контрабандист, е застрелян от двама маскирани, които спират фолксвагена си зад джипа му на кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев”. Костинбродския беше разследван и за отвличането на сина на Венци Стефанов през април 2004 г.

Димитър Стефанов беше похитен, както и Стефко Колев, от мъже, облечени с полицейски униформи. Информацията стига и до дългогодишния президент на „Славия”. Тогава той моли за помощ бизнесмена Младен Михалев – Маджо. Последният вика Боян Петракиев – Барона и го праща в къщата на Йоско със сак, пълен с пари. Тогава Костинбродския обаче отрича да има нещо общо и гони Барона с парите.

По този случай никой не е даван на съд. Междувременно двама от бандата на Йоско и Джаки са разстреляни. Борис Арсов – Борчо е убит малко след покушението над Фатик, а Асен Петров – Шаки – след отвличането на сина на Венци Стефанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.