МВР разкри клърите на Ники Лудия

0

Топ криминалисти са разкрили поръчковото убийство на бизнесмена Николай Дракополов, познат в софийския ъндърграунд като Ники Лудия, докладваха източници на „Уикенд” от МВР. В службите вече разполагат с информация, че зад покушението на Лудия стоят двама руски килъри. Те са и преките извършители престъплението.

Причината за разстрела е неуспешна кокаинова сделка, в която е участвал Николай Дракополов. Припомняме, че на 7 април 46-годишният бизнесмен бе застрелян на „Околовръстното” с два куршума от пистолет „Макаров” в джипа си от дегизиран като скитник килър. В колата е било 11-годишното дете на приятелката му. Отстрани зверството е наблюдавано от резервен убиец, който да поправи евентуална грешка на титуляра.
Според информация на „Уикенд”, двамата руски граждани ще бъдат обявени за международно издирване до дни. Те са на възраст около 35 години. Стана ясно още, че няколко камери в района на Околовръстното към бул. „Симеоновско шосе” са заснели поръчковото убийство. Свидетели на кървавата баня от автомобилите, които карали преди и след джипа мерцедес на Драгополов, дали показания веднага след зверството.


Килърът, предрешен като клошар – с анцуг и суитчър, дебнел жертвата поне 3 часа преди покушението. По неофициална информация, убиецът следял дни наред Драгополов, който има автокъща от другата страна на моста.
За Ники Лудия се знае, че работил от години с косовари. Партньорите му прекарвали коли втора употреба от Швейцария, които той продавал в автокъщата си „Антонио ауто” на Околовръстното шосе. Първоначалната версия на МВР беше, че разстрелът идва от албанската мафия заради трафик на кокаин, движен успоредно с трафика на стари коли. Според източниците ни още в края на февруари имало сигнали от влиятелни фигури от подземния свят, че е наета външна група и се подготвя разстрелът на Ники Лудия.
Смаят се, че руските наемници са ангажирани през посредник, базиран в Испания. Като евентуален поръчител се сочи мастит бизнесмен, крупна фигура от времето на прехода, свързан с бившата ВИС-2, който в последните 2 години живее в чужбина.


Любопитен детайл е, че при Николай Дракополов често се отбивал бодигарда на известна певица. Тя е омъжена за богаташ и покрай неговите доходи може да си позволи личен шофьор, който го игра и бодигард. Най-вероятно връзката на служителя й и търговеца е най-обикновено приятелство, а не са някакви мистериозни делови отношения.


Убитият е известен още и с прозвището Ники Антонио. Над 15 години официалният му бизнес е с внос на автомобили втора ръка от Западна Европа у нас. Търгувал предимно със среден и висок клас коли.
В началото имал съдружници, с които притежавали и няколко автовоза, но се разделили. Така бившите му партньори поели работата с автовозите, а Дракополов продажбата на колите на нашия пазар. Преди 2004 г. мъжът има над 20 криминални регистрации за различни престъпления.


„Беше страхотен мошеник, много народ излъга. Това явно затрудни и разследването на убийството – на практика поръчителите можеше да са поне 5 човека”, коментират хора, които са имали вземане-даване с тариката. Преди 3 годии Дракопол успял да вземе с имотна измама голям апартамент в центъра на София от бивша адвокатка, страдаща от деменция. Тогава синът й, който от години живее във Франция, също се заканил, че ще ликвидира тариката. По тази версия също е работено от полицията, но се оказало, че човека има желязно алиби и няма общо с екзекуцията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.