Млад наивник от Варна олекна с 12 бона за разваляне на магия

0

47-годишният С.Т. ще се изправи пред варненския съд за поредица измами.

В началото на 2018 г. млад мъж се хванал на въдицата, че С.Т. е гадател и бял маг и се свързал с него. Срещата между С.Т. и неговата жертва била в кафене в центъра на Варна, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Младият мъж споделил лична информация за себе си, за семейството си, за близките и роднините си, включително и за финансовото им състояние.

След като научил за доброто финансово състояние на семейството на потърпевшия, С.Т. решил, че може да се възползва от неговата несигурност и желание да влияе на бъдещи събития в живота си. Започнал да го убеждава, че има свръхестествени способности – да прави магии за любов, да разваля черна магия, да предизвиква или да предотвратява лоши житейски събития и други. За всичко това, разбира се, трябвало да се заплаща.

Пострадалият младеж повярвал и решил да се възползва от услугите на обвиняемия. Първоначално той заплатил 2000 лева, за да бъде направена магия за любов.

Няколко дни след първата им среща, мнимият маг потърсил по спешност младия мъж. Заявил му, че нещо много лошо ще се случи с негови роднини. Предложил му да предотврати тези събития, като отново поискал 2000 лева. Парите били платени. Но това не било всичко. В следващите месеци С.Т. няколко пъти търсил пострадалия и поддържайки в него убеждението, че може да спаси близките му или да навреди на него или на семейството му, го убеждавал да му предоставя още средства.

Младият варненец първоначално не споделил случилото се с родителите си, но поведението му рязко се променило – станал нервен, неспокоен и раздразнителен.

Вече бил изхарчил всичките си спестявания за лъжовните магии, а 47-годишният „маг“ не спирал да го търси с различен претекст и да иска още пари за реализирането им. Той се чувствал длъжен да намери исканите суми и поискал от своята майка, като й обяснявал, че дължи на приятели парите.

Жената два пъти му дала по 2000 лева. През септември 2018 година, след поредното обаждане и настояване за плащане, жертвата на измамата споделил всичко със своите родители и прекъснал всякакви връзки с обвиняемия.

След това подал жалба и по случая започнало разследване, ръководено от прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Общият размер на нанесената материална вреда е 12 185,20 лева.
Предстои делото срещу 47-годишния С.Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание с „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.