Ген. Атанасов: Подслушвани са петима журналисти, противници на режима на Борисов

0

От последния парламент четирима-петима депутати са подслушвани точно по времето на протеста, не мога да кажа имената, съжалявам. Трима-четирима може би петима известни журналисти, които с поведението бяха противници на режима на Борисов, също са подслушвани.

Единият от тях работи за авторитетна международна агенция, повече не мога да кажа от това. 

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов в „Здравей, България“ по Нова Тв.

Ние от „Демократична България“ имахме готовност да предложим проект за изменение на Закона за специалните разузнавателни средства, който да даде възможност за демаскиране на всичко това, но нямахме време в парламента, допълни ген. Атанас Атанасов.

„През времето на 46-ото НС установихме, че сме на едно мнение с Кирил Петков и Асен Василев по основните теми, например борбата с корупцията. Готови сме на взаимодействие. Когато се видим с тези хора ще обсъдим начините на партньорство.

За да им предложим места в листата, те трябва да ни бъдат коалиционен партньор”. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

По думите му от партията са имали неформални контакти с Петков и Василев, докато са били министри. 

„Много е важно да работим за това в следващото НС да се създаде консистентно мнозинство, което да излъчи правителство. Разбира се, има по-голям риск от раздробяване на парламентарното пространство от нови субекти”, поясни Атанасов.

„Искам да акцентирам върху много важни неща, които останаха встрани. Корпорацията „ГЕРБ” е на власт. Това е пагубно за държавата. От  ДБ заявихме преди 4 години, че основната ни задача е да демонтираме Борисовата държава. Трябва ни мнозинство, което да излъчи правителство на промяната, което да извърши този демонтаж, колкото и грубо да звучи. Тези хора са още на власт в основни отрасли – в енергетиката, транспорта. През цялото време се възползват  от прокурорски чадър”, каза още съпредседателят на „Демократична България“.

Според него от „Има такъв народ” са можели да съставят правителство, но сякаш не са искали. От друга страна БСП много са искали, но не са успели.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.