Брокерите измамници Моллов и Джабаров предадени от ментора си

0

Учителят на Йордан Моллов и Кирил Джабаров, които бяха арестувани през март заради измами за милиони, е станал таен свидетел по разследването точно срещу тях, твърди източник на „Галерия“ от техния бизнес кръг.

Това е Роберт Димитров ,който ги вкарва в бизнеса с бинарни опции още преди 12 години. Димитров се разделил с ученици година преди ареста и се разминал с обвинение. Той обаче е разпитван по досъдебното производство и е дал ценна информация на МВР и прокуратурата, за да заковат Моллов и Джабаров. Двамата и още няколко техни служители и близки бяха арестувани в края на март. Повечето са още в ареста и се разследват за пране на пари на депутати и бизнесмени от ъндърграунда.

За тях са работили стотици със задачата да търсят богати клиенти от България и страни от Европейския съюз, които да инвестират парите си в техните дружества. Жертвите им са над 500. Фирмите на Моллов и Джабаров нямат лиценз за инвестиционни посредници и парите на хората са потънали в сметките им, след което са ги теглили на каса.

Йордан Моллов Кирил Джабаров са в бизнеса с измамната схема повече от шест години.

Двамата приятели и съдружникът им в миналото Роберт Димитров бяха арестувани през 2014 година заради всяване на паника покрай фалита на КТБ. Тогава те изпращаха имейли от името на известната си посредническа фирма „Глобал Маркетс“ и твърдяха, че банковата система ще рухне като насочваха внимание на клиентите на банките към своя бизнес с инвестиции. Повдигнаха им обвинения, но делото мистериозно бе прекратено.

После  Димитров, Йорданов и Джабаров продължава да търсят наивници, които  дават парите си с обещания за печалби. Година преди арестите през март обаче се разделят. Димитров знаел много за учениците  си и пропялпод угрозата да не го обвинят.

Главните действащи лица Моллов и Джабаров още са в ареста. Разследват се и техни покровители от институциите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.