Свидетел срещу Йоско Костинбродския изведен от страната заради страх от вендета

0

Защитеният свидетел по няколко знакови дела, включително за това също Йоско Костинбродския, е бил под охрана в чужбина за няколко месеца, пише в новия си брой „Галерия“.

Това е Николай Генов – Тавата, който от 2013 година дава показания срещу Йоско, Вальо Бореца, Емил Милев и други босове от близкото минало, които уличава в поръчкови убийства, грабежи и отвличане. Повечето от делата с участието на Тавата като основен свидетел се провалят и разследващите вече няма да разчитат на него, но опасността за живота му остава.

 Самият той е част от мафията в близкото минало.

Бил е шофьор на Бранимир Григоров-Бранко, който беше разстрелян през 2004 година. По негови разкази Бранко и Йоско Костинбродския са били главатари на две банди за мокри поръчки в София от края на 90-те до убийството на Григоров.

 Основна причина охраната на Николай Генов да бъде засилена, а после и извеждането му  от страната е старата, зловеща слава на Костинбродския.

Легендарният гангстер е в Софийския затвор от януари тази година, когато го върнаха от Гърция след 7 години издирване.

Полицията внимателно следи контактите му с външния свят, защото се знае, че е първичен и отмъстителен.

Докато се криеше в чужбина бяха застреляни двама ключови свидетели срещу него – Красимир Гочев-Шмид от Своге и Хрисим Хрисимов, който заедно с Тавата беше свидетел по делото за стрелбата по Киро Японеца. Покушението така и не бе разкрито.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.