Коли за 183 бона се продават в автокъщата на застреляния Дракополов

0

8 коли за общо 183 хиляди лв. все още се продават в автокъщата на застреляния през април Николай Дракополов, но няма желаещи за тях, показва проверка на „Галерия“. Някои от лимузините са пуснати в продажба само ден преди убийството на мистериозния бизнесмен.

Дракополов беше надупчен с два куршума в главата на шести април, докато чака на кръстовище на Околовръстното шосе в София. Преоблечен като клошар го издебнал под моста на кръговото за Симеоново и стрелял с уникална точност от няколко метра. Оттогава въпросителните около убийството са повече от известните и досега няма заловен извършител нито поръчители.

Единственият легален бизнес на жертвата е търговия с коли, който се води на подставени лица. Фирмата, с която е работил е на приятелката му Димитрина, чиито дете е возил на задната седалка на джипа си когато е убит.

Сега жената се опитва да продаде всички коли, които са останали в наследство от Дракополов. Според закона те се водят нейна собственост, а не на бившата му съпруга. До момента Димитрина успява да намери купувачи за половината от марковите автомобили в автокъщата след смъртта на любимия си, но не на всички.

Най-вероятната версия за убийство на 46-годишния мъж с дълго криминално досие, но без присъда, е конфликт с негови партньори в бизнеса с внос на коли.

Според данните, с които МВР разполага, фирмите под контрола на Дракополов са използвани за фиктивна продажба на автомобили от автосалона, да се източва ДДС. Двама от съдружниците крали пари от нелегалните печалби и Дракополов ги е заплашил, че ще даде показания в прокуратурата. И до днес не е подадена информация, че жертвата е трябвало да бъде защитен свидетел срещу бившите си партньори в бизнеса.

Версия за трафик на дрога също се разследва.

Дракополов е убит два дни след като съдът пуска на свобода избягалия по-късно сръбски мафиот Жарко Момчилович. Според източници от подземния свят Дракополов е изиграл важна роля в операцията по залавянето с информация, която е знаел за укрития в тайник на автомобил наркотик.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.