Анаболи едва не убиха Митьо Очите

0

Митьо Очите няма да празнува предстоящия си 49-и рожден ден на 19 септември заради поредна здравословна криза, която едва не го прати в гроба. Морският мафиот е отменил партито в имението си в Кошарица, което съпругата му Антигона стягаше и на което се очакваше да присъстват над 50 човека.

Димитър Желязков едва не се спомина преди седмица след нечовешко предозиране с анаболни препарати и последвало успокояване на напрежението с най-тежкото успокоително – диазепамов препарат.
Животът на Митьо Очите е бил спасен от лекарите в МБАЛ „Сърце и мозък“ в Бургас, след като е бил откаран в спешния център в състояние между живота и смърта миналия петък. Незабавно е била включена мониторингова апаратура, която да спомогне за влизането на сърцето в ритъм. Близките му са били информирани, че ако за 10-12 часа не могат да овладеят състоянието, може да се стигне до фатален изход –

сърдечен или мозъчен инфаркт.

Последвала критична нощ, а на следващата сутрин състоянието му започнало да се нормализира. Желязков бе изписан от болницата през уикенда и в момента се нъзстановява в имението си в несебърското село Кощарица. Там мафиотът прекарва мярката си „домашен арест“, която му бе наложена в края на месец юли от съда. Преди да бъде пуснат от съда у дома си, Митьо Очите прекара близо 3 години в килия по обвинения, че е ръководел крими банда за търговия с дрога, рекет и умишлени палежи.
Според лекарите, спасили живота на Димитър Желязков, той е предозирал с анаболи и с хормон на растежа, който си биел на инжекции. Преди да се озове в болнизата в критично състояние, Митьо Очите не се чувствал в добра кондиция, а държал да проведе всекидневната си силова тренировка. Затова решил да вземе двойна доза от хормона на растежа и от останалите анаболни препарати, които ползвал по време на своята физическа подготовка. Това е довело до пренапрягане на сърдечната дейност и чувството за силно беспокойство, тремор на цялото тяло. По своя преценка Очите решил да потисне свръхвъздействието на анаболните стимуланти с психотропно лекарство от рода на диазепамите. Предозирал и с него. Според специалисти е истинско чудо при подобна концентрация на два вида самоизключващи се медикамента организмът да се справи толкова бързо и за няколко часа да се нормализира дейността му.
Дни по-късно Митьо Очите даде интервю пред бураския сайт „Флагман“ в дома си в Кошарица и призна, че наистина е бил в критично състояние.
„Здрaвocлoвнoтo ми cъcтoяниe ce влoши, зaщoтo ce oкaзa, чe cърцeтo ми e излязлo извън ритъм, уcтaнoвих гo, cлeд кaтo пулcът ми cтигнa дo 230 и ce нaлoжи дa пoвикaм Cпeшнa пoмoщ у дoмa. Ceгa вeчe cъм в дoбрa фoрмa,

cърцeтo ми ce oкaзa здрaвo!“,

обясни Димитър Желязков.
Мафиотът е получил лекарска забрана да тренира и да извършва физическа дейност в следващите два месеца, но не е много сигурно, че ще я спазва. От години Митьо Очите тренира ежедневно и си бие скъпоструващ хормон на растежа, който му доставят от Франция. Месечната му доза хормон на растежа струва близо 10 000 лева, твърдят познатите му.
Димитър Желязков за пореден път прескача трапа, припомнят летописците на ъндърграунда. През 2001 г. бомба, заложена в автомобил пред дома му и предназначена за него, разкъса на парчета и уби на място първата му съпруга Тянка и нейния брат. На 8 юни 2016 г. Митьо Очите бе надупчен на решето с 6 куршума при гангстерска свада с Божо Кравата и мутрите му в ресторант „Фор Ю“ в Слънчев бряг. Тогава Очите дълго време бе в кома, а лекарите в Бургас изразходиха над 100 банки с кръв, за да го спасят. Впоследствие Желязков претърпя серия от операции в Турция, преди да бъде закопчан през лятото на 2018 г. в Истанбул и екстрадиран в България.
Докато лежеше в ареста, Митьо Очите на няколко пъти бе в критично здравословно състояние, а тази пролет едва не се спомина от коронавирус, та се наложи да го лекуват под охрана във ВМА.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.