Скандално: Мъж набирал пари за болни деца, превеждал ги в сметка на съпругата му

0

Полицията във Варна задържа нагъл измамник от Фейсбук. Той е набирал средства за болни деца, но парите постъпвали по сметката на съпругата му. А сигналът за измамата подала майката на едното от болните деца

Всичко започнало през август. 34-годишният варненец решил да спечели лесни пари на гърба на две болни деца, разкрива БНТ. Организирал фалшива благотворителна кампания и започнал да публикува постове в една от най-големите групи във Фейсбук „Забелязано във Варна“ с призив да се даряват средства.

„Тези свои призиви е придружавал със снимки на лица, за които действително е имало организирани дарителски кампании, но като набирателна сметка е бил представил сметката на своята съпруга“, каза Станислава Бакалова, говорител на Районна прокуратура-Варна.

Измамата продължила близо месец, докато не била разкрита, а мъжът – задържан.

Не е познат на органите на МВР. Не е бил осъждан и в разпита си като обвиняем е направил пълни самопризнания. В момента е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ и работата по случая продължава„, допълни още Бакалова.

34-годишният варненец вече е с повдигнато обвинение за измама, извършвана за продължителен период от време. Наказанието, предвидено в закона, е от 1 до 6 години лишаване от свобода.

Източник: Dunavmost.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.