Контрабандист №1  Паскал бил  агент на ДЕА

0

Контрабандист №1  Паскал бил  агент на ДЕА

Топ контрабандистът Николай Николов – Паскал, смятан от полицията и мафията за достоен наследник на Иван Тодоров – Доктора, бе осветен като агент на американската Агенция за борба с наркотиците (Drug Enforcement Administration – DEA).

Източник на „Уикенд“ от върховете на МВР разкри, че 60-годишният бивш митничар от Хасково с интернационална крими слава е постигнал сделка с US агентите да снася информация за трафика на наркотици и контрабандата на акцизни стоки по протежения на т.нар. „Балкански път“ от Югозападна Азия към Западна Европа.

Международните организации за трафик на наркотици продължават да пренасят кокаин, хероин и синтетични наркотици през България към страните потребители от Западна Европа, се посочва в ежегодния доклад за международния контрол на трафика на наркотици на американския Държавен департамент. Именно разкриването на наркобосовете и гангстерите, които правят милиони от трафика на всякаква контрабанда, е задачата, поставена на Паскал от криминалистите в ДЕА.

Топлата връзка на нашия разбойник с американската специална служба е разковничето на въпроса защо наследникът на Иван Доктора до момента е неуловим за наши и чужди власти и дори не е бил арестуван, въпреки че преди години ГДБОП и прокуратурата го обявиха за Краля на контрабандните цигари. В МВР се пази информация, че контрабанда за над 130 млн. лв. месечно въртял митичният Николай Николов, чието име бе осветено след акция на митница „Капитан Андреево” през 2015 г.

При разследването се оказа, че зад контрабандния канал през турската граница стои известният хасковски контрабандист, работил с Иван Тодоров – Доктора и сочен за човек на Евелин Банев – Брендо. Хора от ъндърграунда дори смятат, че 60-годишният Николай Николов през 90-те години е бил съдружник на показно разстреляния през 2006 г. в София Доктора и след смъртта му директно наследил бизнеса му. За транспортния коридор през България пък отговарял бизнесмен със сериозно криминално досие и прякор Истимарото.

В ъндърграунда Паскала има митичен имидж на един от най-богатите босове. Говори се, че митничарят-мафиот вече е мултимилионер, надминал отдавна размаха на сенчестия бизнес на Иван Тодоров – Доктора. Това не е чудно, като се има предвид, че според изчисленията на експерти България губи около 1,5 – 2 млрд. лв. годишно от контрабандата, голяма част от която е именно на тютюневи изделия. Турските власти многократно са подавали информация за канала на Паскала, но митничарите са скривали и унищожавали регистрационните номера на камионите. Този факт лъсна по време на мащабната акция за разбиване на контрабандния канал на ГКПП Капитан Андреево преди 6 години.

Митичният играч в митниците и ортакът му Илиян Истимарото от четвърт век въртят контрабанден канал за цигари през ГКПП „Капитан Андреево”, твърди и бившият служител на Агенция „Митници“ Григор Здравков. Въпреки това до момента Паскала не е арестуван заради чадъра на ДЕА, категоричен е информатора на „Уикенд“. В МВР разработката фигурират и данни, че Паскала притежава апартамент в София, в който гостували висши кадри от митниците, които пък му осигурявали политическа протекция срещу процент от далаверата, но това до момента е само в сферата на спекулациите. Казват също, че Паскал е притежател на къща в „Бояна“, която служи като тайна квартира на агентите на ДЕА, идващи периодично в България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.