Нова версия! Стрелбата срещу свидетеля по делото „Килърите“ Цончо Ненов вероятно е инсценирана

0

Стрелбата срещу свидетеля по делото „Килърите“ Цончо Ненов вероятно е инсценирана. Тази версия ще бъде щателно проверена от разследващите, които нищят инцидента от тази сутрин в Горна Оряховица. Малко известен факт е, че в момента Цончо Ненов е един от най-доверените хора на бившия бос на ВИС Красимир Каменов-Къро в България.

Според източници на Фрог от прокуратурата, от известно време Къро се опитва да сложи ръка върху дузина печеливши бизнеси, за да има откъде да изкарва свежи пари и да запази високия си стандарт на живот.  

За целта хората на Къро са задействали добре познатата схема за омаскаряване на група предприемачи, като срещу тях се пускат сигнали в службите за сигурност. Отделно от това се използват и някои медии, които да лансират публично тезите им,  така че ефектът да се подсили, а обществените нагласи да са на тяхна страна. Според информаторите ни Цончо Ненов активно участва през последните месеци в този процес.

От държавното обвинение обясниха, че на този етап информацията, която идва от страна на хората на Къро не се потвърждава. Нещо повече, в същите служби са събрани много данни за рекет от страна именно на групата на бившия бос на ВИС. Точно по тази причина не се изключва вероятността чрез инсцениране на опит за убийство, Красимир Каменов, Цончо Ненов и останалите, да се опитват да притиснат службите, за да ги убедят, че тяхната теза е вярна. „Подобна саморазправа през службите за сигурност беше ежедневие през мутренските години на прехода“, споделят ченгета с опит.

Близки около Къро признаха, че  в момента той се подвизава в Южна Африка. По думите им, преди време се прибрал в България, като се опитал да си върне старата слава на „силов играч“ в ъндърграунда, но не му се получило. По тази причина отново отлетял за Черния континент.

Цончо Ненов и още двама души се считат за най-близки до Красимир Каменов. Твърди се, че те изпълняват всичко, което им нареди босът.  Цончо минава за стара кримка в региона на Горна Оряховица и Велико Търново. Дълго време е бил събирач на дългове в годините, когато хората пропищяха от насилието при събиране на заеми. Ненов е работил за осъдения на доживотен затвор бизнесмен по делото „Килърите“ Георги Вълев. Бил е също така арестуван за палежи в региона.

Разследващи ще проверят дали атаката срещу него от тази сутрин не е свързана със стари негови дела, които не рядко са прекрачвали закона. На този етап няма нито едно доказателство, което да навежда на мисълта, че „Килърите“ са решили да отмъстят на Цончо за показанията му срещу тях. Разбира се, че и тази версия ще бъде проверена, но според разследващи, е най-малко вероятната.

Припомняме ви, че рано тази сутрин по колата на Ненов е открита стрелба от маскиран килър, скрит в храстите. Според информацията, мишената се е измъкнала невредима от полето на действие.

Автор: Екип на Фрог нюз

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.